Sisse Andersen fra Thy og Mads André Hansen fra Norge byder efter 1. august på local cooking med nordiske råvarer i ”Bryggen anno 2019”

THISTED: Spisestedet Bryggen i Thisted overtages 1. august af Mads André Hansen og Sisse Andersen. De er begge 29 år og er uddannet i kokkefaget:

- Det har altid været en drøm for mig at starte mit eget, fortæller Mads André Hansen, der er nordmand.

De to mødte hinanden for fem år siden og har stiftet familie med to børn. Beslutningen om at flytte til Thy - og i nærheden af Sisse Andersens forældre - har gjort det oplagt at realisere drømmen om eget spisested.

- Det er vigtigt for mig, at Mads kommer til at trives her i Thy. Så vi har kigget på lidt forskellige steder, og vi føler, at Bryggen er stedet for os, siger Sisse Andersen.

Siden 2016 har Mads André Hansen været køkkenchef på restaurant, Sentralenmat, i Oslo - og bygget stedet op fra bunden. Det er gået godt.

- Mads er meget passioneret og dygtig til sit fag, fortæller Sisse Andersen.

Mads André Hansen har en meget bevidst holdning til den mad, der serveres, og det betyder også et helt særligt koncept for "Bryggen anno 2019", som spisestedet i Thisted kommer til at hedde.

Nordisk mad og gode, årstidsbestemte råvarer fra lokale producenter vil have højeste prioritet.

- Vi ønsker at skille os ud ved at tilbyde rene, naturlige og ægte råvarer. En del er økologiske, men det vigtigste for os er, at det vi køber ind er produceret af mennesker, som selv sætter kvaliteten i fokus, pointerer Mads Hansen.

Parret vil gerne arbejde sammen med lokale landmænd og fiskere.

Mads Hansen og Sisse Andersen er optaget af at sætte Thy på det kulinariske landkort, og derfor deltager de også i Local Cooking, en regional restaurantkonkurrence, der i Thisted foregår lørdag 31. august på Store Torv.

Ideen bag den konkurrence er netop at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk samt give gastronomien et løft i hele landet.

Omkring den dato - måske før - regner Mads og Sisse også med at åbne dørene til deres egen restaurant på Sydhavnsvej efter nogle ugers renovering.

- Det skal være et sted, hvor du kan komme og være pæn og høre musik. Du kan få et glas vin eller spise, siger Sisse.

Der vil være et varieret udvalg af retter, og gæsterne har også mulighed for selv at komponere et måltid. Hvis det er svært at vælge, tilbydes også en komposition af småretter eller deleretter.

De nye ejere vil i øvrigt fortsætte med at brygge øl - i begyndelsen med hjælp fra Bryggens nuværende brygmester, Torben Nielsen.

Henrik Sørensen, der har været medejer af Bryggen, er medinvestor i den nye restaurant.

Jan og Mona Kristensen siger derimod helt farvel til stedet efter 13 år.

- Vi har haft 13 fantastiske år med Bryggen. Nu har vi nået en alder, hvor vi gerne vil noget andet, siger Jan Kristensen, der også glæder de sig til mere fritid.

Mona har sit fuldtidsarbejde som pædagog, og Jan vil fortsætte med at drive ”Burgerfri” på havnen.

Bryggen har været til salg siden november sidste år.

- Vi er simpelthen så glade for, at vi har fundet nogle unge, passionerede mennesker til at overtage stedet. Jeg håber, at kunderne vil tage godt imod dem, siger Jan Kristensen.

Sisse Andersen:

- Vi glæder os helt vildt. Jeg håber, folk vil sige. Whau, hvor er det godt. Jeg synes selv, vi laver sindssyg god mad.

Af Lone Lærke Krog

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...