Eleverne fra Møllehuset STU 2 linie fik en god naturoplevelse

THISTED: Woouw...fed lyd da den væltede, lyder det fra Thajs Winther Jensen, da den 64 år gamle Sitkagran bragede mod jorden.

Den ca. 25 meter høje gran var fældet af skovrider Henrik Bak med motorsaven, til ære for skovens gæster den dag: en flok på 12 elever og seks pædagoger og pædagoghjælpere.

Nogle elever holdt sig ikke kun i ekstra baggrunden, men også med begge hænder for ørerne.

Ikke alle var vilde med larmen fra motorsaven - men det var spændende at se den kæmpe gran falde til jorden.

Lidt sjovere var det med skovløberen at tælle årringene i stubben af det gamle træ.

Alle var de kommet fra Møllehuset STU 2 linie, som havde fået en pulje penge fra LEV (Landsforeningen for Evnesvages Vel) til at lave en række ture ud i naturen.

- Selv om vi er rigtigt meget udenfor, så har denne pulje gjort det muligt at komme på seks større ture ud i naturen, med fokus på fællesskab og gode naturoplevelser, fortæller Tina Bak afdelingsleder fra Thisted Kommune, og fortsætter:

- Vi er bare så glade for at Henrik Bak, som vi kender godt i forvejen, ville tage imod os ude i skoven, og vise et stort træ der bliver fældet, og hvordan man selv fælder små træer og bygger huler af dem.

- Næste gang skal vi på sansetur og den sidste tur bliver noget med jul, siger Tina Bak, som er sikker på at det er ture, der har stor værdi for eleverne.

- Vore elever har brug for højt til himlen og plads omkring sig. Det får man i skoven, samtidigt med at får brugt noget god energi, siger hun.

I alt bliver der midler til seks naturture: tre til STU 2 i Møllehuset og tre til STU 1 i Skjoldborg - alle planlagt til afvikling i årets sidste måneder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...