Det Gamle Røgeri havde besøg af det Gastronomiske Rejsehold med Anita Klemensen i spidsen

THISTED: Mange kokke i køkkenet plejer normalt ikke at betyde at maden bliver bedre. Men det var præcis tilfældet, da Det Gamle Røgeri havde besøg af det Gastronomiske Rejsehold med Michelin-kokken Anita Klemensen i spidsen.

Da røgen havde lagt sig efter de to dage, stod der nye spændende og smukke retter på bordet: en kæmpe fisketartelet fyldt med cremet torsk, pyntet med stenbiderrogn, karse og ristede kerner. Men også en planke med tre spændende nye smørrebrød og fish & chips i ny udgave. En fiskeburger fik også en ny twist.

Indehaver Vivi Lynge havde fået tilbuddet om at få en Michelin-kok med følge på besøg, for at give sit spisested en gastronomisk håndsrækning.

En mulighed for at udvikle retter, få inspiration og ad den vej få flere glade kunder i restauranten.

Det var da også en glad Vivi Lynge, der kunne se tilbage på to spændende og lange dage i køkkenet sammen med Michelin-kok Anita Klemensen, projektleder Ida Maria Kampmann og Pelle Andersen, direktør FOOD (The Food Organisation Of Denmark).

- Det har bare været fantastisk. Spændende, givende og meget inspirerende. Og det bedste er, at jeg har fået hjælp til helt nye retter som skal på vores spisekort. Og så af en Michelinkok, fortæller Vivi Lynge.

- Anita Klemmesen er dygtig og vildt god til at lære fra sig. Hun kan en masse med at udnytte råvarerne på overraskende måder, og gøre det til en spændende ny del af retterne. Bruge ristede knoldselleristykker, æble, peberrod, stenbiderrogn, ristede græskarkerner og boghvede på helt , for mig, nye måder, fortæller Vivi Lynge, og fortsætter:

- Det giver altså retterne en fantastisk ekstra smagsoplevelse.

For Anita Klemensen har det også været et par spændende dage på hjemmebanen i Thisted, hvor hun har overnattet hos sine forældre.

- Thy har bare så mange gode råvarer. Noget som jeg synes thyboerne nogen gange glemmer. Derfor har det været dejligt at kunne hjælpe et i forvejen populært sted, med at skabe noget endnu bedre, og tænke råvarerne ind som et udgangspunkt. Give retterne lidt mere kant og struktur. Men på en enkelt måde der passer til Det Gamle Røgeri. Det er jo ikke mit sted. Derfor har det været en meget anderledes måde for mig at arbejde på - men spændende, lyder det fra stjernekokken, der er på vej til igen at få sit eget sted: Studenterkilden i Dyrehaven, der åbner i starten af dette år og som måske er mest kendt fra filmen ”Blinkende lygter” .

De ny retter hos Det Gamle Røgeri kommer i nærmeste fremtid på husets spisekort.

Både som faste retter, men også som weekend og dagsretter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...