Simon Strømgaard, Simon Førby Larsen og Antoni Thessen skød sig til danmarks- og verdensrekorder

MIDDELFART: Pilene fløj igen den helt rigtige vej for de tre barbueskytter fra Thy Bueskyttelaug under weekendens Ungdoms-DM i Middelfart.

Det blev til to danmarksmesterskaber, en sølvmedalje og en bronzemedalje - og i tillæg fire danmarksrekorder og to - endnu uofficielle - verdensrekorder.

Simon Førby Larsen blev efter shoot off individuel dammarkmester i juniorklassen (18 til 20 år) og i samme klasse fik Simon Strømgaard sølv og Antoni Thessen bronze.

Desuden blev barbueholdet fra Thy danmarksmestre i holdskydningen.

I tillæg satte Simon Strømgaard individuel danmarksrekord på barbue junior - og da han aldersmæssigt er kadet (16 til 17 år), gav det også danmarksrekord i denne aldersklasse.

Også barbueholdet fra Thy med Simon Strømgaard, Simon Førby Larsen og Antoni Thessen skød sig til to danmarksrekorder som juniorer (den klasse de stillede op i) og kadet (deres egentlige alder) og i samme aldersklasser to endnu uofficielle verdensrekorder.

De skal dog godkendes af World Archery, inden de er officielle.

I normale år afholdes Ungdoms DM med alle buetyper samlet til en kæmpe fest for bueskydning.

På grund af corona forsamlingsrestriktioner, var DM’et i år delt op på de forskellige buetyper. Ét DM for recurvebueskytter (den olympiske disciplin), et DM for compoundbueskytter og et DM for lang- og barbueskytter.

Under junior DM for lang- og barbue deltog 37 skytter fra 16 af landets klubber.

Under de indledende runder, hvor der med 72 pile skydes om placeringer i den efterfølgende skytte mod skytte finaleskydning er der mulighed for at indhente et par dårlige skud. I finaleskydningen skydes der i sæt af tre pile. Et vundet sæt giver 2 point og det er om først at opnå 6 point.

Når begge skytter får fem point samtidig, skal dysten afgøres på shoot off, hvor der hver skytte har en pil.

Den, der er tættes på centrum af skiven, vinder.

Finaleskydningen afgøres ikke af de normalt gode pile, for dem leverer alle i bronze- og guldfinalerne, og Simon Strømgaard fortæller:

- Et forkert skud i et øjebliks manglende koncentration, og finalen kan være afgjort. Selv om man har trænet en del op til DM og føler sig klar, er intet afgjort før sidste pil er sendt af sted, siger han.

Weekendens DM var oprindeligt planlagt til at skulle foregå i Odense, men med de skærpede forsamlingsrestriktioner, grundet større coronasmitte i Odense, så det på et tidspunkt ud til at arrangement kunne blive aflyst.

Men Middelfart Bueskyttelaug trådte hjælpende til ved at stille deres baner til rådighed med kort varsel, så DM’et kunne afholdes.

- Om fredagen kom forsamlingsrestriktionen på 50 personer til at gælde hele landet. Derefter skulle og zoneopdeling af banen i Middelfart godkendes. Da vi kørte fra Thy, vidste vi ikke om DM’et ville blive gennemført. Skulle vi have en ordentlig nats søvn inden skydningen, kunne vi ikke vente på at få besked. Heldigvis vågnede vi til meddelelse om at Politiet havde givet mundtligt tilladelse til stævnet, fortæller daglig træner og coach i Thy Bueskyttelaug, Lars Christian Adrados .

- Det var et meget anderledes DM. For at minimere risikoen for smittespredning, var pladsen opdelt i nøje afmærkede zoner for os skytter, og de få tilskuere sad meget langt fra begivenhederne, så den i tidligere år så hyggelige mulighed for socialt samvær på tværs af roller var stærkt begrænset. Men på trods af begrænsningerne var det flot, at stævnet kunne afholdes, siger Simon Førby Larsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...