Kunstforeningen Mississippi åbner ny udstilling med fem kunstnere, et nyt værk bliver til - og så er sommerudstillingen forlænget

ODBY: Lørdag eftermiddag 15. august ferniserer kunstforeningen Mississippi en ny udstilling i den gamle skole i Odby på Thyholm. Udstillingen, der viser en række kunstnere, kan ses frem til og med søndag 29. september. Der er åbent om eftermiddagen hver fredag, lørdag og søndag.

Billedkunstnerne på den ny udstilling er Thomas Agergaard, Holmegård, Hanne Bjerregård, Snedsted, Kung Hansen, Hals, Mette Skov Mærsk, Vejle, og Jytte Røgilds, Horsens.

- De fem billedkunstnere er alle forskellige i deres udtryk og teknik, så det bliver en spændende udstilling, hvor der venter beskuerne nogle spændende indtryk og oplevelser. I forbindelse med den ny udstilling vil en af pavillonerne blive taget i brug for første gang, fortæller formand Bruno Nordensgaard.

Udover de udstillende kunstnere vil der også være muligt at se starten på det ny kunstværk, der er under udarbejdelse i mellemgangen af graffitikunstneren Ricard Homes, Thisted.

Thomas Agergaard er jazzsaxofonist, komponist og kunstner. For ham er der en stor sammenhæng mellem musik og maleri - det er en indre nødvendighed og noget intuitivt, der opstår i fordybelsen.

Hanne Helene Bjerregård er autodidakt kunstner og bor i Nørhå med nationalparken som nabo. Hendes motiver spænder fra dyre- og fuglemotiver til blomster, landskaber og portrætter.

I Kung Hansens figurative billedverden kan vi genkende motiverne, men rammen om det hele er drømmende, magisk og eventyrlig. De slørede farveovergange og det forunderlige lys viser hen til en overjordisk eller anden-jordisk verden, der ligner vores egen, men skal ses som en slags utopia.

Mette Skov Mærsks gennemgående motiver er fugle og insekter. Både fugle og insekter er flygtige, vilde og sårbare skabninger, som vi mennesker ikke kan leve foruden. Hun interesserer sig for det nære, for vores natur og livet omkring os.

Jytte Røgilds’ kunstneriske produktion er specielt rettet mod udforskningen af oliemaleriet og grafikken. Inspirationen til værkerne kommer gennem naturens underfundighed og skønhed i floraen og det store åbne eller vilde landskab, men også gennem en fascination af mennesket selv.

Bruno Nordensgaard fortæller, at der har været så stor interesse for udstillingen ”Kunsten at reparere, Reparation som kunst” i sommer, at man har besluttet at forsætte denne udstilling frem til 27. september:

- Og det er lykkedes os at få ”Reparere verdens tæppet” fra Norge til Mississippi, så papirkopien bliver udskiftet med den originale dug, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...