Det Gamle Røgeris sommerfest fortsætter lørdag aften med samme menu og setup

HANSTHOLM: Der var Rabalderstræde, grillet helleflynder og lav sol over Hanstholms havnebyggeri, da det Gl. Røgeri i Hanstholm indbød til Gasolin-aften og alt det, du kunne spise - fra et kæmpe tag-selv-bord, toppet med meterlange helleflyndere - lige fra grillen.

På den udendørs scene stod det kompetente Gasolin tribute-band Masser af succes. Ved siden af en blå ”chevy US-pick-up truck”, parkeret med ladet fyldt af isafkølede drikkevarer.

Da den saftige helleflynder, garneret med udvalgte lækkerier fra det store tag-selv-bord - håndpillede rejer, blandet salat, sommer kartoffelsalat og lidt gammeldags torskefad - var sat til livs, sammen med iskold rose eller kold pils, tog Masser af succes over.

Bandet fyrede den tredelte koncert effektivt i gang med ”På banen derudad”, og så var der dækket op til en kavalkade af syng-med-gas og Kim Larsen-sange med den orangerøde Skagerrak-himmel som eminent bagtæppe.

Senere kom bl.a. ”Det bedste til mig og mine venner”, ”Svinget i Solrød”, ”Rita”, ”Joanna”, ”Blaffersangen”, ”Jutlandia”, ”Midt om natten” - samt mange flere og naturligvis ”Rabalderstræde” med den dejligt lange afslutning.

En perfekt sommeraften på Hanstholm Havn mellem gravemaskiner i modlys, skygger fra skibshaller, havnedufte og skønne toner, som der kunne synges med på.

Røgeriets menukort med alt godt fra havet var sat for et par aftener sat på standby.

I stedet havde Johnny Segato og det populære spisesteds personale kreeret et tag-selv-bord, bundet med luksusfisken helleflynder. Ikke et dårligt bytte - oven i købet til en meget fornuftig pris - for man kunne bare spise løs.

Efter to timers koncert var solen gået ned. Stikkene var hevet ud af Marshall-forstærkerne, og folk nød de sidste dråber kold pils og rosé i den skønne sommeraften.

Men festen fortsætter i aften, lørdag, med samme menu og band, gode stemning og rigeligt med det bedste til ”dig og dine venner” ved Det Gamle Røgeris sommerfest.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...