Stilfuldt og komfortabelt er årets nøgleord for konfirmandtøjet

THY-HANNÆS: Med et nyt år begynder mange forældre forberedelserne til den store konfirmationsfest i foråret.

Et vigtigt element ved konfirmationen er tøjet, og der er hjælp at hente, når tøjbutikken Marcus i Storegade afholder første konfirmationsarrangement tidligt på aftenen 25. januar i butikkens lokaler, hvor der vil være gode tilbud og snacks at komme efter.

- Konfirmandmoden har sin egen stil, men er alligevel et spejl af den generelle mode, og konfirmanderne er generelt meget modebevidste og har deres egen stil. Konfirmationen er vigtig for forældrene, men også for de fleste unge. Vi har skræddere og faguddannet personale, der kan give den rette rådgivning til det vigtige tøjvalg, siger konceptchef for Marcus, Jørgen Wisborg.

Ifølge butikschef hos Marcus i Thisted, Kim Sass, er der de seneste år kommet en stor efterspørgsel på bukser med super stretch, og den udvikling afspejler sig også i konfirmandtøjet. Stretch pants udgør ifølge tøjmanden et godt alternativ til traditionelle jeans, der de seneste mange år har været det foretrukne buksevalg. Ud over den nye type bukser er der også flere farver på skjorter i år, og særligt blomstrede motiver kommer til at præge mange konfirmander.

De seneste år er der sket markante ændringer med konfirmandmoden, hvor den har fået sit eget udtryk, der passer til de unge mænd. Tøjproducenterne er blevet mere opmærksomme på at målrette snit og figur til teenagekroppen i stedet for blot at lave herretøj i små størrelser. Elementerne, der udgør et konfirmandoutfit, er dog uændrede.

En blazer og en skjorte sammen med en butterfly eller slips er ifølge Kim Sass foretrukne overdele, mens fodtøjet ofte er et par sneakers. Væk er de tider, hvor konfirmandmoden blot var en miniudgave af den voksne herremode. Den har i dag sit eget udtryk med smalle blazere, der især gør sig godt på de endnu ikke helt voksne figurer.

Marcus-butikken afholder første arrangement 25. januar og ud over byttemulighed helt frem til konfirmationsperioden er der også mulighed for at deltage i konkurrencen om en køretur i en Ferrari.

Interesserede tilmelder sig ved enten at ringe eller maile til butikken. Kontaktoplysningerne findes på hjemmesiden, hvor der også er en komplet plan for arrangementer i de kommende uger.

Marcus i Storegade sælger herretøj til en ung målgruppe. Marcus forhandler egne brands, Gnious og Marcus, men også en række varemærker. www.marcus.dk/butik/thisted

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...