Endte på en ottendeplads ved de første FIA Motorsport Games i weekenden

ROM: Malthe Jakobsens indsats ved FIA Motorsport Games gjorde indtryk, selv om et godt finaleresultat blev forpurret af en uopmærksom konkurrent. I weekenden repræsenterede årets danske Formel 4-mester sit land ved den første udgave af FIA Motorsport Games, der blev afholdt på Vallelunga-banen nord for Rom. Malthe Jakobsen måtte dog tage til takke med en ottendeplads i kvalifikationen, som var præget af en våd bane i begyndelsen.

Lørdag eftermiddag kørtes kvalifikationsløbet, hvor startplaceringen til finalen skulle afgøres.

- Jeg var en af de hurtigste på banen, men et par af de andre havde bedre race craft (racer-håndværk, red.) end jeg selv, så de satte nogle angreb ind, som jeg ikke var i stand til at kæmpe imod, erkender Malthe Jakobsen, som måtte falde tilbage til sjettepladsen, før målflaget blev vist.

Finaleløbet gik til gengæld helt i sort for Malthe Jakobsen. På opvarmningsomgangen gik bilen pludselig i stå. Senere blev han påkørt, da en af de andre overså ham og kørte hans frontvinge af:

- Det gav en voldsom understyring, fortæller Malthe Jakobsen, som først ikke opdagede defekten og derfor kæmpede videre med alt det, han havde lært.

- Det gik faktisk meget godt! Jeg kan se på mine data, at jeg var blandt de hurtigste på de første omgange, men derefter var vingen blevet helt løs, og jeg fik vist flaget for teknisk defekt. Så var der ikke andet at gøre end at køre i pit og få en ny frontvinge sat på. Det kostede meget tid, og så var det løb sådan set kørt, lyder det fra Malthe Jakobsen, som trods skuffelsen er en kæmpe oplevelse rigere:

- Det var et mega stort arrangement at være med til. Bilen havde masser af power, og målt på omgangstiderne er jeg også rigtig godt tilfreds med weekenden, lyder det fra Malthe Jakobsen, som også fik ros med på vejen.

Flere teamchefer havde nemlig lagt mærke til den hurtige dansker, som kørte lige op med - og fra - flere kørere, der har kørt i større og skrappere mesterskaber. Der er ingen tvivl om, at der er blevet skabt interesse for den ydmyge racerkører fra Danmark.

- Jeg er glad for, at det gennem mine sponsorer lykkedes at finde økonomi til at komme af sted. Nu håber jeg, at det kan åbnes en dør eller to i jagten på et godt sæde næste år, siger Malthe Jakobsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...