Der mangler endnu tre løb i DM-racet - næste løb er lørdag 24. august i Padborg

FRØSTRUP: Malthe Jakobsen sikrede sig med to heatsejre og en tredjeplads endnu flere vigtige point til mesterskabet, da Formel 4-klassen i weekenden kørte på Kinnekulle Ring i Sverige.

Med en forsigtig tilgang til en endnu uprøvet bane på løbskalenderen brugte Malthe og FSP-teamet fredagens træninger til at arbejde sig frem til en god opsætning på Formel 4-raceren, således at det nordvestjyske racertalent lørdag kunne sætte poleposition til det første heat. Og dét med et smil på læben:

- Det er en sjov bane, som minder lidt om en hurtigere udgave af Ring Djursland. Den ligger godt til mig, så det var fedt lige at sætte tiden også, fortæller Malthe, som fortsatte stimen ved at vinde det første heat i overlegen stil. Hele 4,984 sekund var der mellem ham og nærmeste forfølger.

Med de seks bedste kørere startende i omvendt rækkefølge til det andet heat, var der hårdt arbejde forude for Malthe, som startede fra sjettepladsen. En lynstart var nok til at få ham frem til fjerdepladsen inden første løb, men han måtte give plads til en forankørende konkurrent - og så smuttede et par andre forbi:

- Jeg måtte bremse for ikke at ramme en foran mig, og så gik Valdemar (Eriksen, red.) og en anden forbi. Men jeg kørte mig da frem til tredjepladsen stadig væk, siger Malthe Jakobsen, som med tredjepladsen sikrede sig poleposition til det tredje heat.

- I andet heat var bilen ikke helt så god som i det første. Den understyrede ret meget, og da jeg kom i pit bagefter, var dækkene på den ene side af bilen helt færdige, fortæller Malthe. Sammen med teamet blev opsætningen justeret og to nye dæk monteret, så alt var klar til sidste heat.

Men justeringen gav alt andet end pote. Malthe måtte kæmpe med endnu mere understyring, og som for at gøre ondt værre lå nærmeste konkurrent helt oppe i baghjulet på den hvide Formel 4-racer fra start til slut.

På trods af massivt pres bagfra og en bil, der ikke helt ville som chaufføren, kørte Malthe over målstregen som vinder.

- Det var et mega svært heat. Opsætningen havde kun gjort bilen værre, og Valdemar var lige bag mig fra start til slut, så der var ikke plads til en eneste fejl. Det er sådan, et godt racerløb skal være, men det var også lidt hårdt, griner Malthe.

Aktuelt ligger Malthe nu på andenpladsen i mesterskabet med 16 point op til den førende. Og med tre løbsweekender tilbage på kalenderen ser det positivt ud for mesterskabsdrømmene.

Næste løb er ved Padborg Park Night Race lørdag 24. august.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...