fyrtårnet, en opfriskning af overfladen

HANSTHOLM: Det Nordatlantiske Fyr Hanstholm, som Hanstholms fyr hedder nu, har netop overstået en gennemgribende renovering.

I denne uge får den vigtigste del af hele komplekset: fyrtårnet, en opfriskning af overfladen som prikken over i´et efter den 16 mio. kroner dyr renovering af den nu selvejende kulturinstitution. ?Det 23 meter højre fyrtårn, bygget i 1842-43, skal have sin rene hvide farve frisket op.

Det sørger to mand fra HOK Murerforretning for.

Firmaet har også stået for alt murerarbejdet i forbindelse med den store renovering.

Fyrets otte sider har allerede fået en grundig rengøring for alger. Nu skal det hele dækkes af et lag hvidt Skalcem, som er en cementbaseret, slidstærk og langtidsholdbar murermaling. Det benyttes ofte til bygninger udsat for vind og vejr ved kysten.

Dermed skulle Hanstholms vartegn holde sig på toppen de næste år, uden at blive misfarvet.

Det er mange kvadratmeter, der skal behandles på den otte siders bygning.

I alt drejer det sig om næsten 500 kvadratmeter, som de to murere når med en stor byggelift.

Selv om det er arbejde, så har Jens Peter Christensen og Preben Kjær, ikke det mindste imod at stå på lift i den lille uge, det varer at male den høje bygning.

- Det er et fantastisk at arbejde heroppe i højden - på så flottedage som vi har nu. Vi kan se langt ud over havet, og vi kan følge med i havneudvidelsen, fortæller Jens Peter Christensen.

Tager man turen til toppen af fyret, hvortil der er offentlig adgang, får man panorama-udsigt fra 65 meters højde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...