Ejvind Winther, Ruth Dein og Else Christensen fortæller søndag eftermiddag 15. august med inspiration fra bl.a. Aakjær og Ibsen

FRØSTRUP: Oven på coronanedlukning og sommerferie er formand Connie Anette Nordholt klar til at genstarte fortællecafeerne Lytteposten på Frøstrups gamle kro søndag eftermiddag 16. august. Det bliver med det arrangement, der skulle have været holdt fem måneder tidligere.

Fortællerne kommer fra Klim og Skive, og temaet er Jeppe Aakjær, Henrik Ibsen og andre fortællinger.

Ruth Dein betegner sig selv som ”Fortællekonen fra heden”. Hun fortælle en mundtlig bearbejdning af en novelle af Aakjær, som handler om et tvangsægteskab, der får tragiske følger. Ruth Dein bor i Skive og er medlem af Vestjyske fortællespor og af Viborg Fortællekreds, og hun har fortalt mange steder:

- Ruth Dein er en forunderlig og fremragende fortæller, som har bibeholdt sin dialekt, når hun fortæller, hvilket giver hendes fortællinger en autenticitet, som er helt unik, siger Connie Anette Nordholt.

Else Christensen fortæller en historie, som er en bearbejdet historie af Ibsens ”Terje Vigen” og dertil legenden om ”Den magiske æblekerne”. Hun bor i Skive og er med i Vestjyllands Fortællere. Gennem de seneste 14 år har hun fortalt for både børn og voksne på Fortællefestivalen på Nr. Vosborg i Vemb samt på skoler, i foreninger, sognehuse og mange andre steder, hvor der efterspørges en god historie. Hun fortæller folkeeventyr, sagn, myter, legender, noveller og egne erindringer.

- Else Christensen er en fortæller, der tryllebinder sit publikum. Hun behersker fortællingens forskellige udtryksformer og levendegør sine ord, så vi alle kan danne billeder for vores indre blik, siger Connie Annette Nordholt.

Ejvind Winther fra Klim, der er næstformand i Lytteposten, blev i maj 2019 udnævnt til Månedens Fortæller af Fortællere i Danmark (FIDA). Han fortæller i Frøstrup med inspiration fra Jeppe Aakjærs ”Stur fremmed te Abrahams”, ”Historien om Abraham” og ”Historie om en grønternet madkasse”. Han er også medlem af Vestjyllands Fortællere.

- Han har en god og rolig fortællestemme, som straks trækker hans publikum tæt på. Han fortæller såvel bearbejdede litterære fortællinger som selvoplevede historier, siger Connie Anette Nordholt.

Hun er selv vært og spiller blokfløjte sammen med Erik Nordholt, som også spiller violin mellem fortællingerne. Der er dog ikke i disse coronatider plads nok til at synge, oplyser hun. Der er gratis entré, mens kaffe eller te og kage kan købes. Lytteposten modtager støtte fra Thisted Kommune.

Ved denne lejlighed offentliggøres programmet for sæsonen 2020-21, oplyser det endvidere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...