Re-cycled tøj er landet i butikken og salget går strygende

THISTED: Hos Louise er en helt ny trend i re-cycled tøj landet i butikken og salget går strygende.

- Alle i branchen og i samfundet taler om genbrug og bæredygtighed. Vores nye kollektion af vintage-sarisilke er virkelig populær hos vore kunder. Og jeg kan godt forstå det. Det er superflot, ægte silke og er fremstillet af kvinder til kvinder af indiske sarier, siger indehaveren af Louise, Annette Østergaard.

En sari er en farvestrålende indisk dragt, der bæres af kvinder. Dragten består af et 5,5 meter langt firkantet stykke tøj uden sømme, der vikles rundt om kroppen.

- Vi har nu kjoler, tunikaer og bluser - alle fremstilles af stykker af sarier. Og ikke to stykker tøj er ens. Alt er unika, og megasmart. For eksempel en tunika over et par jeans, er hammersmart, lyder det fra Annette Østergaard.

Ikke bare er tøjet genbrug.

Det er fair-trade fremstillet på bæredygtig vis, så de kvinder i Danmark der køber tøjet, giver andre kvinder i Indien en chance for et bedre liv.

- Vi opdagede tøjet hos firmaet Cofur på modemessen i København. Der var rigtig stor interesse fra danske butikker. Og vi besluttede, at vi ville have det til Thisted. Her er salget gået rigtig godt. Interessen er også stor fra vore kunder. Og vi har allerede bestilt en ny leverance, fortæller Annette Østergaard, der opfordrer folk til at komme ind i butikken og opleve det spændende og bæredygtige tøj.

- Det bedste er at det ikke er dyrere end andet tilsvarende tøj, lyder det fra indehaveren af Louise.

Alle butikkens ansatte går netop nu i det farvestrålende og bæredygtige ”Up-cycled” tøj - håndlavet i Indien af indiske kvinder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...