Men der er stadig mulighed for aktiviteter på shelterpladsen og i det hele taget omkring fyrkomplekset

LODBJERG: Lodbjerg Fyr lukker nu midlertidigt for besøgende. Dette gør man som følge af regeringens covid-19-restriktioner, der er gældende for syv af Region Nordjyllands kommuner.

Med det i mente vil Nationalpark Thy udnytte tiden. Man arbejder med fyrets kloakering samt med at vedligeholde fyrets indvendige interiør. Hanne Hornstrup , der er fyrmester for Lodbjerg Fyr og frivilligkoordinator for Nationalpark Thy, siger:

- Selve fyrtårnet skal kalkes indvendig. Det er ca. 10 år, siden det sidst blev gjort. Derudover skal nedsivningsanlægget fornys. Det har været planlagt i længere tid. Begge dele gennemføres nu, hvor der alligevel ikke er gæster på fyret, og vi forventer, at det er færdigt inden årsskiftet.

Trods kompleksets midlertidige nedlukning håber Nationalpark Thy stadig, at gæsterne vil tage en tur forbi. Der er nemlig masser af aktivitet nær fyret. Eksempelvis holdes shelterpladsen åben, hvor der bl.a. er overnatnings- og aktivitetsmuligheder.

- Vi håber, at der stadig kommer gæster omkring fyret, der jo ligger perfekt i forhold til at kunne variere turen efter vind og vejr. På en solklar og relativt stille dag vil jeg klart anbefale turen ”Sorte Næse”, der går ud ad redningsvejen mod nord, slår ud til stranden og tager gæster mod syd for igen at vende tilbage til fyret gennem plantagen. Her får man virkelig det bedste af det bedste. Er vejret til lidt beskyttelse, er der jo mange stier inde i plantagerne også - og måske kan en tur til Lodbjerg Kirke lokke. Ellers er der jo altid mulighed for at hygge på shelterpladsen, hvor der bl.a. kan laves bål.

Hanne Hornstrup forventer, at fyrtårnet med dets udstilling vil åbne på lige fod med museer og andre kulturudstillinger. Dog er der uvished om, hvornår fyret åbner. Det kan godt vare op til jul, for det afhænger af, hvornår renoveringsarbejdet er færdigt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...