Mandag var Lions Club Hanstholm Teutonia i gavehumør

KLITMØLLER: Mandag var Lions Club Hanstholm Teutonia i gavehumør, da årets donationer skulle uddeles.

I Hummerhuset i Klitmøller fik følgende penge til socialt arbejde og projekter:

Menighedsplejen, Hanstholm, ved Finn Feilan modtog 5000 kr. til hjælp til at sende børn på tippilejr.

Klitrosen/Dragsbækcentret ved Anne Nielsen modtog 7000 kr. til hjælp til driften af deres bus, som bruges til små korte ture ud med beboere fra de to centre.

Tjernobylforeningen ved Ruth Andersen og Elsebeth Gade Jensen modtog 15.000 kr. til hjælp til at drive sommerlejr for 36 børn fra Hviderusland.

Hjerneskadeforeningen ved Henny Bornerup modtog 5000 kr. til hjælp til at sende børn af hjerneskadede forældre på kursus.

Møllehuset STU (særligt tilrettelagt undervisning) repræsenteret ved Dennis Rægaard Nørager modtog 5000 kr. til hjælp til deres årlige musikfestival for alle handicappede i Thisted kommune.

Efter overrækkelsen fortalte modtagerne om hvad pengene skulle bruges til.

Ruth Andersen, formand for Tjernobyl foreningen, fortalte om lejren for 36 børn fra Hviderusland, som finder sted hvert år i august i Bulbjerghjemmet. Lejren koster 220.000 kr. om året.

Jette Sørensen fra Klitrosen fortalte om hvilke udfordringer, der er ved at holde bussen kørende. Klitrosen og Dragsbækcentret har fælles ledelse, og det var derfor naturligt at lave en busforening for begge de to centre der har til formål at skabe økonomi til at vedligeholde bussen.

Finn Feilan orienterede om menighedsplejen der dække fire sogne, Vigsø, Ræhr, Hanstholm og Klitmøller.

Menighedsråd kan udbetale lønninger, men har ikke penge til hjælp til vanskeligt stillede mennesker. Her træder menighedsplejen til med økonomisk hjælp til jul, sommerferier og konfirmationer.

Henny Bornerup fra Hjerneskadeforeningen gav en indsigt i hvor svært det er for et barn eller ungt menneske, hvis ens forælder rammes af en hjerneskade.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...