Som den første i Thy blev børnehaven certificeret ”Sangglad børnehave”

THISTED: Tirsdag var der borgmesterhurra, kage og selvfølgelig masser af sang fra børnene, da Limfjordsbørnehaven i Thisted, som den første i Thy blev certificeret ”Sangglad børnehave”.

Foran børn, personale og forældre, fik børnehuset overrakt det fine skilt, til at skrue på væggen, der viser, at børnehaven er Thys første Sangglad-børnehave.

Den lille sangkoncert viste allerede de første resultater af det første år i sangglad-projektet, da Limfjordsbørnehavens børn demonstrerede, at de ikke kun kunne synge til på de kendte børnesange. Men også, at de også kunne synge sværere sange som ”Solen er så rød mor”.

De sang kanon, og viste at de nu også mestrede ”stum-sang” - hvor børnene, sammen med personalet sang lavere og lavere, og til sidst var det kun munden, der bevægede sig, i den helt stille børnehave.

Snart følger Snedsted Børnehave trop. Dermed er Thy så heldig at have fået to børnehaver med i det store landsdækkende sang-projekt, der vil ende med at omfatte 100 børnehaver over hele landet.

Sangglad er et landsdækkende treårigt projekt, som skal udvikle sangen i de omfattede institutioner, for at høste de mange fordele som sangen kan give børnene.

Projektet er understøttet af en donation på 16 mio. kroner fra Nordea-fonden. Penge som blandt andet går til at sangkonsulenter i seks-otte ugers perioder, de næste tre år, hver uge vil besøge Sangglad-børnehaverne, for at udvikle sangen hos både pædagoger og hos børnene.

Desuden vil de to institutioner modtage materialer, blandt andet sangbøger og andet materiale som en del af projektet.

Det er Mette Damiri, leder af Sangskolen Thy, der har været primus motor for at få to børnehaver i Thy med i sang-projektet.

- Det er simpelthen så fedt, at Thy fik hele to børnehaver kom med. Der synges allerede meget i Thys børnehaver. Men dette projekt løfter bogstaveligt sangen til nye højder, hvor det i de to børnehaver vil blive en større og integreret del af dagligdagen. Hvor både personale og børnene vil kunne noget særligt med sangen, fortæller Mette Damiri og fortsætter:

- Vi ved at sang kan gøre mere, end bare gøre dig glad. Sang og musik er naturlige udtryksformer der skaber glæde, energi og fællesskab for alle børn, og som tilmed har dokumenteret positive sideeffekter på en lang række områder fra indlærings- og koncentrationsevne til sociale kompetencer.

At synge sammen åbner for oplevelser, refleksion, samhørighed og kulturel forståelse.

Mette Damiri håber, at erfaringerne fra projektet i de to børnehaver, på sigt kan få ”spin-off” til de andre børnehaver i Thy, ved at bruge nogle af de greb og værktøjer som er blevet benyttet i de to Sangglad børnehaver.

Limfjordsbørnehaven og Snedsted Børnehave har begge en egenbetaling på 60.000 kroner for at være en del af Sangglad.

- Men de penge er givet rigtigt godt ud, for vi får bare så meget igen i projektet, lød det fra børnehaveleder Vivi Søgaard Lang.

Sangkonsulent Bente Bliksted, som er tilknyttet de to børnehaver i Thy, er udsendt af Sangens Hus i Herning, der er en del af projektet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...