Hele denne uge vil legeskibet tage imod børn og legende sjæle

THISTED: Det gamle JL rederi-sejlskib Lilla Dan er denne sommer legeskib, og netop nu er skibet på sit fjerde sommertogt.

Mandag ankom det røde træskib til Thisted. Hele denne uge vil legeskibet tage imod børn og legende sjæle.

Skibets besætning består blandt andet af unge "lege-matroser" som sammen med andre legesyge unge, skal tage imod en stribe skoler i løbet af ugen.

Der er dog også to åbne legedage, hvor alle kan komme forbi skibet i Thisted Havn og lege med.

Næste legedag er på lørdag. De øvrige dage er der fuldt program med skole og institutionsbesøg.

- Vi får ni tons legeudstyr, parkour-bane og klatrestativ fragtet til Thisted, som er klat til at blive brugt sammen med os og en forhåbentlig en masse børn, fortæller lege-matros Peter Jørgensen, Svendborg. Vi fylder hele kajen med grej, som står til fri afbenyttelse. Og når lejligheden byder det, så springer vi på kajen og inviterer til fællesleg, fortæller han.

Under Legeskibets besøg indrettes et midlertidigt havnebyrum bygget op om Legeskibets to speciel indrettet containere, der er fyldt med fede aktiviteter. Lege- og bevægelsesområdet byder på en række aktiviteter med leg og bevægelse for alle aldre. Legeskibets legematroser vil guide besøgende og er altid klar på en udfordring i et hav af vores aktiviteter, som består af: En sjov og udfordrende klatre- og aktivitetsrute rundt på hele installationen, sving, hop og udfordringer på Legeskibets parkourområde, kæmp den gode kamp mod hinanden i Legeskibets kamparena, fodboldturnering på panna-bane, sømands-crossfit, bevægelsesleg og de kendte gamle lege og spil.

Lørdagens Store Legedag er åbent på kajen fra kl. 10-16.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...