De sidste legater uddeles ved dimissionen på Thisted Handelsgymnasium lørdag 27. juni

THISTED: Gennem knap 30 år har EUC Nordvest og Thisted Handels- & Industriforening (THI) i fællesskab uddelt legater til afgangselever fra EUC Nordvest. Den fælles legatfond ophører sit virke efter dette års dimission, men har på falderebet sendt en sidste gaveregn ud over skolens afgangselever, fremtår det af en pressemeddelelse fra EUC.

De sidste legater bliver således uddelt ved Thisted Handelsgymnasiums dimission på EUC Nordvest lørdag 27. juni. Fondens sidste legatuddeling tæller tre rejselegater à 10.000 kr., syv PIU-legater (praktik i udlandet, red.) à 5000 kr. og seks gavekort til THI à 3000 kr. til årets dimittenter, én pr. afgangsklasse, samt endelig boggaver.

- Det er lidt af en æra, der her stopper. Det har været en sand fornøjelse hvert år at sidde til bestyrelsesmødet og kigge ansøgningerne igennem og være med til at beslutte, hvem der skulle tilgodeses. Og samtidig er det jo både en festlig og fornøjelig opgave at skulle uddele legaterne til de heldige elever, siger direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest.

Ud over Hans Chr. Jeppesen tæller bestyrelsen formand Niels Chr. Christensen, næstformand Erik Christensen, Claus Bendixen og Henrik Tinggaard.

At den fælles legatfond nu er nedlagt, er ikke ensbetydende med, at fremtidige elever ikke bliver anerkendt for deres indsats. Ud over EUC Nordvest og THI’s legatfond, er der nemlig en lang række private virksomheder og fonde, der gerne vil honorere elever, der har gjort sig positivt bemærket, f.eks. har bl.a. Bornerups Fond, netIP, Sparekassen Thy, Danske Bank, Brandt Revision og Revision Limfjord gennem årene været gavmilde bidragydere, og det er fondsbestyrelsens håb, at de private bidragydere fortsat vil støtte op om legatuddelingerne, nu hvor den fælles fond er nedlagt.

Formanden for Thisted Handels- & Industriforening, advokat Henrik Tinggaard fra Advokathuset Funch & Nielsen, der ligeledes har været bestyrelsesmedlem i den fælles legatfond, ser da også al mulig grund til, at foreningen fortsat skal bidrage i en eller anden form til påskønnelsen af elevernes indsats.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...