20. oktober kommer Jysk R.C. Truck forbi med omkring 30 modellastbiler

THISTED: I Thisted Lilleby står tiden stille.

De 80 fine gamle huse danner et fastfrosset billede af 1950´ernes Thisted.

Men 20. oktober bliver der for første gang ekstra liv i gaderne i den nedskalerede by, når Jysk R.C. Truck kommer forbi med omkring 30 modellastbiler.

De radiostyrede lastbiler skal køre rundt i byen, læsse af, bakke ind i porte. Der kommer entreprenørmateriel, traktorer, landbrugsmateriel, og enkelte personbiler.

Alt sammen for at afprøve: hvordan virker det egentlig når modellerne af bygningerne i Thisted mødes med de gamle lastbilerne i næsten samme skala.

- Det er første gang at vi skal prøve det, og vi glæder os til det, fortæller Jesper Søndergaard Poulsen, Vilsund, medlem af Jysk R.C. Truck.

Hos Thisted Lilleby var man med på idéen da man blev kontaktet.

- Det er da en sjov ide. Nu kombinerer vi to skala modeller: biler og huse. Vores huse er jo tro kopier helt ned i detaljerne. Det samme kan man sige om de flotte lastbiler, siger formand for Thisted Lilleby Elisabeth Pedersen og fortsætter: En slags realisme i miniformat. Det skal nok blive sjovt at kigge på.

Det er aftalt at cirka 20 medlemmer af Jysk R.C. Truck kommer den 20. Hver af dem har flere biler, så der bliver mange biler i Thisted Lilleby den dag, hvor en afgrænset del af den "store" lilleby åbner op for lastbilkørsel.

- Bliver det en succes, er det planen at gentage arrangementet i en endnu større skal til sommer, fortæller Elisabeth Pedersen.

Ved R.C. Truck stævnet i Thisted Lilleby vil begge foreningers medlemmer fortælle om deres biler og huse.

Arrangementet lørdag 20. oktober er fra kl. 10-15.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...