Det består af to værker - dels på havnen, dels på udkigspladsen ved Pynten

HANSTHOLM: Billedkunstneren Marianne Jørgensen skaber poesi i byrummet i Hanstholm med sine kæmpe kunstværker. Netop nu er hun i fuld gang med at få skabt og installeret det store to-delte værk ”Into The Sky”.

Værkerne bliver placeret permanent, dels på havnen, dels ovenfor på bakken ved den nye p-plads og udkigsplads.

To store synlige udendørs værker: Det ene er et hult tårn med kig igennem. Og det andet er tre store liggende betonbogstaver, der danner ordet ”Sky”.

Begge værker har en funktionel benyttelse.

- Jeg elsker at lave store ting, hvor kroppen kan være i. Som man kan træde ind i - for at opleve og se verden. I dette tilfælde er det himlen, som man kan betragte. Himlen er jo virkelig synlig oppe på bakken ved Hanstholm, siger Marianne Jørgensen og fortsætter:

- Jeg kaldt mit værk ”Into The Sky”. Og jeg synes, det er spændende med dobbelttydigheden af ordet ”sky” med den engelske og den danske betydning.

Marianne Jørgensen har været på hårdt arbejde på skrænten og på havnen. For et stort forarbejde ligger forud for kunstprojektet, der har strakt sig over tre måneder. Det hule runde trætårn, der er som en kikkert, man kan betragte den blå himmel og de drivende skyer igennem, er bygget på Marianne Jørgensens værksted i Aarhus. Det fem meter høje tårn skal indvendigt fores med mos - og placeres øst for parkeringspladsen ved Pynten.

De store halvmeter høje og liggende bogstaver S-K-Y bliver støbt i en form i koboltblå beton på en plads ved Kai Lindbergsgade over købmandsbutikken. Bogstaverne, som hver vejer omkring to ton, er beregnet til, at man kan sidde på dem og derfra nyde udsigten over havnen.

Into Thy Sky er bygget så solidt, at det kan holde i mange år. Selv i Hanstholms vejr, fortæller Marianne Jørgensen.

Værket er en del af projektet Hanstholm Art Space, som er igangsat af Det Nordatlantiske Fyr og foregår både på fyrkomplekset og rundt omkring i både Hanstholm og det øvrige Nordjylland.

Leder af projektet er kurator Signe Højmark, som har søgt penge hjem til projektet, der er støttet af Statens Kunstfond, Region Nordjylland, Nordea Fonden, Spar Nord Fonden, Den Jyske Kunstfond og Kulturkanten.

Lokalt har der været hjælp af Hanstholm Havn, Thisted Cementvarefabrik, HMN-entrenører og Hanstholm Skibssmedie, mens Hanstholm Havn lægger areal til.

Into The Sky indvies på søndag. Her håber Marianne Jørgensen, at mange kommer på havnen, når ferniseringen starter kl. 14. Herfra er der en gåtur op til tårnet ved Pynten, og derfra igen går man til Hanstholm Fyr, hvor der er en lille udstilling om projektet og om nordatlantisk samtidskunst under Hanstholm Art Space.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...