Til september får sygehuset i Thisted besøg af tre kunstnere med projektet ”Udsyn”

THISTED: Akutmodtagelsen og medicinsk sengeafsnit M5 på Aalborg Universitetshospital i Thisted får fra midt i september besøg af tre kunstnere, som ved hjælp af nye farver, former og lyd vil gøre oplevelsen af at færdes i lokalerne mere harmonisk og behagelig for både patienter, pårørende og personale.

Det er Region Nordjylland, Aalborg Universitetshospital og Dansk Kunstnerråd, der er gået sammen om projektet, som er støttet med 300.000 kroner fra regionsrådets kulturpulje.

Kunstnertrioen består af lydkunstner Ingeborg Okkels, rumdesigner Anne Heinsvig samt fotograf og forfatter Anne Prytz Schaldemose. I deres kunstprojekt ”Udsyn” vil de inddrage naturen i Thy både visuelt og auditivt.

Ved hjælp af blandt andet fotografi, lyd og materialer i møbler og tekstiler vil kunstnerne efterligne følelsen af at være udendørs, for eksempel synet, lyden og følelsen af skov, strand og hav, som vil blive en sanselig kunstoplevelse.

Ud over lyde fra naturen vil lydoplevelserne også kunne bestå i muligheden for at lytte til lyrikoplæsninger eller beroligende musik.

Når projektet er færdigt i midten af oktober, er det målet, at de nye rum i højere grad end i dag vil mane til tryghed, tillid og refleksion, fremgår det af en pressemeddelelse fra Region Nordjylland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...