Legetøj er kommet på udstilling fra såvel museets samlinger som privte gemmer: ”Det legede jeg med”

GLYNGØRE: I Glyngøre er Kulturstationen klar til vinterferien med udstillingen ”Det legede jeg med”, hvor man også kan lege med legetøjet og deltage i en rundvisning, fremgår det af en pressemeddelelse fra Museum Salling. I legetøjsværkstedet kan man også selv fremstille legetøj mandag-fredag 10.-14. februar.

Udstillingen viser et udsnit af det legetøj, private og museet har fundet frem, og det er legetøj fra de seneste 100 år - samt en fortælling om, hvordan legetøj ofte afspejlede den udvikling, som samfundet gennemgik. Der er bl.a. en hjemmestrikket bamse, som Lille Jørgen fik ved sin fødsel i 1952, og som lå ved hans side i kuvøsen. Der er også påklædningsdukker fra forskellige årtier, og flere af dem har hjemmelavede kjoler i tidens stil. Ofte var legetøjet hjemmelavet, som det ses i et dukkehus, en hæklet bold og snittede træheste på hjul. På Fur blev der også fremstillet klodser i moler til at bygge med.

Fra” slutningen af 1950’erne kom der legetøjsbutikker, og børnene ønskede sig masseproduceret legetøj. Populært blev Barbiedukken og Matchbox-bilerne. Ofte havde legetøjet en opdragende effekt, så drenge legede med biler og maskiner, og pigerne legede med dukker og testel. Under oliekrisen i 1970’erne blev det udbredt at spille terningspil som f.eks. yatsy. I 1980’erne begyndte elektronisk legetøj at komme frem, og på den moderne Commodore 64 var spil som ”Labyrinth”, ”Oswald” og ”Hugo” meget populære. Senere har mobiltelefoner, Nintendo, playstationer og iPader m.fl. overtaget platformene for digitale spil. Legetøjsdiller har der været gennem til tider, og i dag går det stærkt med udbredelsen af ny ting som f.eks. Pokémon Go, fidges eller squishy, hedder deti pressemeddelelsen.

Nærmere på: www.museumsalling.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...