Flere end 4000 gæster var forbi Hanstholm i weekenden

HANSTHOLM: Flere end 4000 gæster var forbi Hanstholm i weekenden.

Her var der rullende tanks, morter og kanonild, overflyvninger, sprængninger, uniformer, D-dags handlinger og militært isenkram fra 2. Verdenskrig i overflod, da BSTH (Besættelsestidshistorisk Selskab for Thy og Vester Hanherred) og Bunkersmuseum Hanstholm inviterede til det årlige træf.

I år var temaet 75 år siden D-dag.

Krigstræffet, der blev afviklet for sjette gang, har vokseværk.

- Vi vil da være Nordeuropas største, lyder det fra en af arrangørerne Brian Brix Christiansen, Thisted medlem af BSTH.

Og med mellem 4000-4500 gæster inde, trods tvivlsomt vejr, har arrangørerne noget at have ambitionerne i.

- Vi har nu et område her bag Hjemmeværnsgården som jo er militært område, ovenikøbet historisk autentisk, hvor arealet tillader at vi kan vokse. Vi vil bruge alle vores indtægter fra billetsalget til at invitere endnu flere deltagere og køretøjer. I år var vi 130 tilrejsende deltagere, 40 køretøjer og rigtigt mange udstillere og stande fra hele landet og også udland. Det er vores mål, at blive større - i hvert fald større end Thy Rock, siger Brian Brix med et smil på og fortsætter:

- Alt er ikke bare sjov for os med gammelt krudt, krigsmateriel og uniformer. Nogen kan måske rynke lidt på næsen af os. Det er en hobby for os, ja, - men vi er også helt klar over den formidlingsopgave vi har. Jeg tror ikke de unge lærer mere om 2. verdenskrig, end ved at komme tæt på, som ved sådant et træf. Det er moderne formidling, som vi tror på gør indtryk på unge, for hvem krigen måske er noget gammeldags noget der skete i fortiden, siger Brian Brix Christiansen.

Udover at kigge på var der rigeligt som publikum kunne aktivt deltage i: blandt andet kørsel i gamle krigskøretøjer, afskydning af morter, søge efter miner, få ”sår” i ansigt og på lemmer, smage feltmad og holde gamle våben.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...