Første afdeling af DM gæster Klitmøller

KLITMØLLER: Surfklubben NASA er igen vært for det åbne det Danske Mesterskab i Windsurfing Wave og Freestyle, når første afdeling på årets stop afvikles torsdag i Klitmøller.

Her mødes Nordeuropas bedste windsurfere og strand og vand bliver fyld med farvestrålende sejl, og der bliver konkurreret i at lave de mest spektakulære hop og længste og mest radikale manøvrer på vandet.

DM består af to afdelinger - den første sejles i torsdag i Klitmøller, og den sidste afdeling i efterårsferien, hvor man kårer danske mestre hos herrerne, damerne og juniorerne.

Danmark og Thy stiller med U13 Verdensmesteren Tobias Bjørnaa, og han anses som storfavorit til at hente en DM-titel. Men med deltagelse fra udlandet bliver konkurrencen hård, da blandt andet tyskeren Henri Kolberg, der har vundet flere VM stævner for U20 deltagere, også deltager. Stævnet er åbent for alle under 20 år.

I Wave disciplinen tegner alt til et opgør mellem sidste års top tre: Kennet Danielsen (DEN), Martin ten Hoeve (NED) og Mads Bjørnaa (DEN) - alle flere gange nationale mestre.

Wave Windsurfing er en opvisnings disciplin med spektakulære hop på bølgen og bølgeridning, som man kender fra surfing bare med ekstra power fra Windsurfsejlet.

Freestyle er også en opvisningsdisciplin, hvor man lave avancerede hop på bølgen eller på fladt vand og det kræver ikke deciderede bølger, og den flere gange danske mester Rasmus Øgelund stiller op mod blandt andet Andreas Pedersen og Nicolaj Klitgård og flere andre rigtig dygtige sejlere.

I damerækken er det primært Line Bang Wittrup fra Klitmøller man skal heppe på med danske øjne. Hun kommer op imod rigtig erfarne kræfter i form af Stine Marie Bøtteren og Tyske Catoline Weber.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...