Festivalen 15. til 17. august skal bruge 500 hjælpere

THISTED: Alive Festivalen 2019 i august måned bliver den største festival nogensinde. Sidste år trak festivalen midt i Christiansgave 2000 gæster - et tal der forventes at vokse i år.

Det betyder at, Alive Festivalen skal bruge endnu flere hjælpere. Nu inviterer festivalen så alle til at komme med på hjælperholdet for Alive 2019.

- Sidste år var 419 engagerede hjælpere i sving de tre dage festivalen varede. I år skal vi bruge 500. Så vi håber, at mange nye har lyst til at melde sig som hjælpere, og være med til at skabe noget større - en kæmpe oplevelse, for gæsterne og for sig selv, lyder fra fra Mille Møller Nielsen, frivilligansvarlig for Alive Festivalen.

- Alive Festivalen er nok en festival skabt af unge. Men det har vist sig at interessen for festivalen, både som hjælper og som publikum er meget bredere. Derfor er alder ingen hindring for at melde sig som hjælper, lyder det fra den frivilligansvarlige.

- Festivalen kører jo fra torsdag til lørdag. Vi har brug for hjælpere alle dage, hvor opgaverne blandt andet er: adgangsvagter, barfolk, servicevagter og nedtagning. Sidstnævnte er det vigtigt at der er mange til at hjælpe med.

- Vi har også brug for nogle til at være ”gæv thybo”. Det er opgaver på fem timers varighed, hvor man blandt andet hjælper til med forplejning af de andre hjælpere. Vi vil efterstræbe at opfylde folks ønsker for den vagt eller opgave, som de ønsker at tage, siger Mille Møller Nielsen.

I weekenden var 35 af de såkaldte ”365” hjælpere - dem der står i spidsen og arbejder med organiseringen af Alive festivalen året rundt, samlet i Sennels.

De fleste er bosat rundt omkring i de store studiebyer og mange mødtes for første gang.

I Sennels var der workshop hele lørdag, hvor der blev arbejdet med ”Hvad er frivillighed i Alive Festivalen”. Her gik det igen hele tiden, at festivalen også skulle være hyggelig for alle hjælperne.

Hvis man vil tilmelde sig som hjælper til årets festival, kan det ske via alivefestival.dk/bliv frivillig - hurtigst mulig. Man får en dagsbillet til festivalen for sin indsats.

Alive Festivalen 2019 er fra torsdag 15. - til lørdag 17. august.

De fleste gæster kommer i øvrigt fra udenfor Thy.

Sidste år var det 60 procent. 400 gæster som var med for første gang, havde sket ingen tilknytning til Thy.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...