Der er langt til normalen, der var før corona

THISTED: Selv om Thys specialbutikker oplever en langsom stigning i antallet af kunder, så er der langt til normalen der var før corona. Krisen kradser mærkbart.

Det mærker en butik som Din Tøjmand i Thisted.

- Vi er langt fra nået 50 procent endnu. Men vi mærker, at flere har fået mod på at købe tøj igen, siger Mathias Nørgaard Madsen, medindehaver af den store tøjbutik ved Nytorv.

- Vi forstår godt, at mange bliver hjemme. Men i en butik som vores på næsten 700 kvadratmeter kan man sagtens holde afstand. Her er så god plads, at der også er rum god plads mellem folk og vi er aldrig 10 kunder i butikken samtidigt. Vi har også sprit fremme og vi ekspederer på en måde, så vi hele tiden tænker på afstand. Generelt synes vi bare også at folk er rigtig gode til at agere på den helt rigtige måde. Det oplever vi hele tiden. Så alt i alt kan man roligt komme i vores butik, siger de to indehavere siger Mathias Nørgaard Madsen og Bjarne Madsen.

At krisen kan mærkes, kan den erfarne tøjhandler Bjarne Madsen snakke med om.

- Jeg har prøvet meget i mine 42 år i tøjbutik. Kartoffelkure og finanskrise. Men intet kommer i nærheden af det vi har oplevet den sidste tid. Salget forsvandt simpelthen fra dag til dag den 11. Marts, siger Bjarne Madsen. Men vi har været på arbejde hver dag. Nu mærker vi at kunderne så småt begynder at vende tilbage. Og man kan roligt komme - især hvis man er på udkig efter en rigtig god handel. Butikken bugner af varer, som er kraftigt nedsat. Så det er nu at der kan spares mange penge på det nye tøj. Og er mange bange for at komme ind i selve butikken, så kan handlen ordnes ved at vi sætter tøjet udenfor. Det har vi gjort flere gange. Eller man kan ringe og bestille og få det bragt med Vi elsker Thy-budbilen, lyder det fra de to tøjhandlere, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...