DBU København har været på besøg for at få inspiration fra samarbejdet omkring pige-fodbolden i Thy

THISTED: Der var både en U18 DM og en 3F Liga kamp på programmet på Lerpytter, da en delegation på 13 børne- og ungdomsformænd fra breddeklubberne under DBU København, den sidste weekend i november tog turen til Thy.

Målet var at hente inspiration i fodboldsamarbejdet om pigefodbolden i Thy.

FC Thy Thisted Q’s Per Nørgaard stod for et oplæg om damesenior forud for 3F kampen mod Brønd-by. Derudover var der workshops på programmet lørdag inden gæsterne blev indlogeret i Klitmøller.

Søndag mødtes københavnerne med medlemmerne af samarbejdsudvalget i FC Thy Piger til oplæg om etableringen og de fem Thy-klubbers samarbejde om pigefodbolden, og spørgelysten var stor.

Christian Theilgaard Glud fra Kastrup Boldklub var en af deltagerne. Han fortæller, at han fik meget ud af besøget i Thy:

- Jeg fik en endnu større lyst til at få gang i pigefodbolden i Kastrup Boldklub. Selvom der er blevet slugt nogle kameler i Thy, kan man se, hvad pigefodbold kan føre til. Tror den tilgang til fodbold piger har, passer rigtig godt ind i breddeklubberne og så fik jeg en masse inspiration til strukturen omkring det sportslige og det sociale setup for pigerne.

Også Liv Gish fra FA2000, der ligger på Frederiksberg tog noget med hjem fra besøget:

- Det gav mig især inspiration til hvordan vi kan engagere vores forældre noget mere. Men hele deres tilgang til samarbejde og fantastiske entusiasme omkring projektet var smittende og inspirerende siger hun.

Tony Christensen fra Husum Boldklub var imponeret af, hvordan forældre og andre frivillige i FC Thy er nødt til at være enormt engagerede og organiserede for at få tingene til at fungere i praksis:

- Om man kan få organiseret de frivillige og engageret forældrene i samme omfang som i Thy, kan jeg tvivle på, men synes helt klart det er noget man skal afprøve og så finde sin egen måde at gøre det på, siger han. Også Liv Gish er efterfølgende optaget af det store læs forældrene trækker:

- At se hvordan de engagerer pigernes forældre til at køre mellem klubberne, bage boller til arrangementer og får dem til at stille op til at pakke fx. frugt og ketchup. Det kan vi virkelig lære af i vores klub, lyder det.

Hun suppleres af Ole Sønder fra Tårnby FF:

- Det stod klart, at succesen også afhænger af forældrenes engagement og at de ved, der er opgaver, de er tvunget til at løse, og den del der hedder, at stille krav til forældrene. Den kan jeg helt sikkert bruge, siger han ovenpå turen til det nordvestjyske, og fortsætter:

- Derudover håber jeg, at jeg kan overbevise min egen klub om, at vi i forhold til udvikling af pige-fodbolden på Amager er nødt til at tænke større. Tårnby FF kan ikke udvikle spillerne tilstrækkeligt selv. Vi bør på Amager kraftigt overveje samme model som den FC Thy har lavet i deres del af landet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...