Lene Bek oplyser en stigende interesse for at sy, også hos unge - og helt aktuelt mundbind til coronasituationen

VILSUND: Knaphullet er et smørhul, der er blevet kendt af alle i Nordvestjylland, som elsker at sy Her kan de ivrige med nål og tråd finde inspiration og ikke mindst flere end 800 forskellige stoffer i metervarer og alt det tilbehør, der skal til, f.eks. knapper, lynlåse, bånd, elastikker og mønstre

Indehaver Lene Bek er en kendt person, når det gælder syning, kostumer og festtøj. Hun havde i 14 år indtil 2015 Lene’s Kostumer & Festtøj i Sønderhå. Nu er kostumerne og udlejning af festtøjet lagt på hylden, og hun er flyttet til Vilsund. Knaphullet er nu udelukkende en specialforretning med et stort udvalg til de mange, der syr selv. Der er kun åbent tirsdag og torsdag, for Lene Bek har stadig sit faste job ved Limfjordsteatret som kostumier og også lejlighedsvis som scenograf.

Men trods det, at forretningen kun har åbent to dage i ugen, strømmer kunderne til, fortæller hun:

- Coronaen har i hvert fald ikke fået interessen for at sy selv til at falde. Tværtimod, siger Lene Bek, der har travlt, når dørene åbnes til butikken i underetagen på Skyumvej 7 - ikke langt fra broen:

- Jeg oplever en stigende interesse for at sy, og det er ikke længere end hobby forbeholdt de ældre. Også de unge er rigtigt kommet med på sy-selv-bølgen og vil selv prøve oplevelsen af at skabe noget, siger Lene Bek.

Hun er ikke bange for internettet som konkurrent:

- Når man syr, er der ikke noget som at mærke kvaliteten af det stof, man skal bruge. Opleve farver og mønstre. Jeg hører fra mange, der er blevet skuffet efter køb på nettet, som opdagede, at det ikke lige var det, de havde regnet med, som de fik i pakken.

En ganske særlig efterspørgsel oplever Lene Bek for tiden. For rigtigt mange vil sy deres egne mundbind, og det særlige stof, som er godkendt i bl.a. Tyskland til mundbind, bliver revet væk:

- Det handler om at lave personlige mundbind, som også er effektive. Men det er også for at være miljøbevidst ved at genbruge ens mundbind, som kan vaskes igen og igen, fortæller Lone Bek.

Knaphullet vil også gerne afvikle sykurser i vinter, såfremt det kan lade sig gøre på grund af coronaen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...