Lørdag 1. september afholdes Thy Sæbekasse Rally for første gang

THISTED: Lørdag 1. september afholdes Thy Sæbekasse Rally for første gang. En kreds af børn og forældre i Thisted har sat sig for at give den evigt unge fornøjelse et ordentligt skub, så så både børn og forældre får en herlig eftermiddag sammen.

Når dagen er omme, er der kåret og præmieret 2018 mestre i sæbekassebygning og ikke mindst i kørsel med de sjove køretøjer.

TSR afvikles på grus-bane i "Det Grønne Område" ved Ringvejen (Mellem Mågevej og PL Haldsvej).

Det var et skørt forslag ved en nytårs-kom-sammen hos nogle familier i "Pip-kvarteret", der satte det hele i gang. Og det skulle kun nævnes for familiernes børn én gang, før de var fyr og flamme, og straks gik i gang med at bygge de sjove biler af få genbrugsting.

Steffen Førgaard er en af forældrene bag "TSR 2018".

Det var ham, der kom med forslaget efter at have hørt om det andre steder. Sammen med drengene Kristian Lauridsen (12 år) og Mikkel Ernst (11 år) er de gået i gang med PR-arbejdet på Facebook, og de har allerede bygget tre sæbekassebiler.

- Det er ikke særlig svært. Far kan sagtens bygge den. Det kræver fire hjul - helst fra klapvogn eller barnevogn, nogle brædder og planker og nogle bolte og et stykke snor. Så kører det. Drengene i nabolaget er allerede i fuld gang og vi håber at mange har lyst til at være med. For det kommer ikke til at handle om at køre stærkest. Selvfølgelig skal bilerne ud og ræse. Men det handler mest om hvem der kan bygge de flotteste og mest kreative biler, siger de tre.

Der bliver præmier til vinderne i de aldersinddelte klasser der bliver lavet på dagen.

Rallyet bliver for børn i 0. - 6. klasse.

- Alle regler, tilmelding med mere kan findes på Facebook: THY sæbekasse rally. Vi søger nu efter nogle sponsorer vil støtte initiativet med præmier - vi har allerede fået tilsagn fra de første. Vi vil at det skal blive en hyggelig og aktiv udendørs dag for børn med deres forældre. For det er en aktivitet der kan samle familien. Vi håber familierne kommer med madkurven, og at mange andre også kommer og er med. Alle er velkomne, lyder det.

Thy Sæbekasse Rally skal køres på en perfekt 450 meter rundstrækning ved Det Grønne Område. Her er der ingen trafik og masser af plads til folk i græsset, siger Kristian Lauridsen, Mikkel Ernst og Steffen Førgaard.

Det er allerede rygtes at der er gang i projektet og nu har Sjørring Produktionsskole henvendt sig for om de må få lov at lave start og mål område.

- Vi vil gerne have bygget en flot bane, med blandt andet rampe, så børnene hurtigt kan komme afsted, lyder det fra de entusiastiske børn. Det er arrangørernes håb at projektet kan vende tilbage hvert år, siger de tre.

Man kan se mere på Facebook: Thy Sæbekasse Rally, blandt andet en film med børnene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...