Heltborg Museum afslutter traditionen tro årets jernalderdage med et stort marked

HELTBORG: I denne weekend 27.-28. juli mødes alverdens dygtige håndværkere på jernaldergården ved Heltborg Museum, som det nu i de senere er blevet en tradition. Jernaldergården er en delvis rekonstruktion efter et lokalt fund, da omfartsvejen ved Hurup blev anlagt for små 30 år siden, dateret til århundrederne omkring år 0 efter vor tidsregning.

Som afslutning på tre uger med jernalderaktiviteter for børn på hverdage løber jernaldermarkedet af stabelen sidste weekend i juli.

De forskellige håndværkere fra ind- og udland viser deres kunnen, og de fortæller gerne om deres historiske håndværk. Måske kan man gøre en god handel med dem.

På markedet kan man bl.a. opleve jernudvinding fra myremalm, metalstøbning, spinding på håndten, smedning, læderarbejde, buemageri, keramikfremstilling, glasperlefremstilling, madlavning, husbyggeri og meget andet.

Samtidig er der også mulighed for, at børnene kan prøve kræfter med forskellige aktiviteter, f.eks smedning, tekstilarbejde, bueskydning eller bagning af fladbrød.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...