Året stykke ”Doktor Hansens Plastikklinik” er i en noget anden genre end tidligere, siger instruktør Gitte Kragh

HUNDBORG: Mon ikke replikken ”Hvor er sygeplejersken? Jeg skal have to af de stærke. Han må bestemt have skåret i et eller andet. Jeg har ondt.” fra Fru Jensen (Anja Sørensen), der er patient på ”Doktor Hansens Plastikklinik” er meget beskrivende for det skuespil af samme navn, som dilettanterne fra Hundborg og Omegns Borgerforening opfører i forsamlingshus fredag-lørdag 13.-14. marts?

- Det er en helt, helt anden genre end de skuespil, vi tidligere har opført, siger instruktør Gitte Kragh, som forklarer, at miljøet sædvanligvis har været en bondegård eller et plejehjem:

- I år er det et mindre realistisk miljø, og det er da også nogle helt andre problemstillinger, tilføjer hun.

I skuespillet har Doktor Hansen (Kurt Jensen) lært plastickirurgi i USA, men han er måske ikke blevet helt færdiguddannet. I hvert fald synes der at være nogle fejltagelser undervejs, når f.eks. Babs og Nutte ikke nødvendigvis er lige store, og i det hele taget handler det om mennesker, der er utilfredse med deres ”for- eller bagperroner” eller næser eller øjenlåg eller ”baller”. Ja, og så, Gud hjælpe os, kommer der én ind med et brækket ben ...

Dilettanterne mødtes allerede i november for at udvælge dette års stykke, og her faldt valget så på Margit Jensens ”Doktor Hansens Plastikklinik” fra Dansk Teaterforlag. Øvningen startede første uge i januar, og siden er der øvet hver onsdag aften og en enkelt lørdag.

På scenen ses foruden de to nævnte rengøringskone Fru Pedersen (Kamilla Kragh), lægefrue Viola (Bente Immersen), skuespiller og patient Sylvester (Paw Kjær), oversygeplejerske og sekretær Frk. Fryd (Katja Andersen), portør Anton (Kasper Nielsen), patient Frk. Berg (Else Christensen), patient Ulla (Lærke Immersen) og sygeplejerske Frk. Kær (Kristina Kragh).

Ruth Rødbro står for sufflien, Bente Toftdal for sminkningen og Henrik Andersen for musikken. Han har også skrevet en ny afslutningssang. Gitte Kragh og Bente Toftdal har endvidere stået for kostumer, regi og scenografi med hjælp udefra til enkeltopgaver.

Efter forestillingen fredag aften er der kaffebord, og lørdag er der middag forud for forestillingen samt dessert og kaffebord og dans til MC Duo bagefter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...