Der køres i fire fartgruppe - alle starter med samme rute, men så er der forskellige sløjfer

HANSTHOLM: Konceptet er til at forstå. Først skal der cykles en tur, og så skal der bagefter spises, hygges og drikkes øl.

Madbarløbet er først og fremmest socialt, og farten på racercyklen er ikke det det handler om.

- Giro Hanstholm Madbar er meget socialt. Det handler ikke om at køre stærkt. Men om at hygge sig undervejs og køre i den fartgruppe, man passer ind i. Der køres i fire fartgrupper - i hver gruppe holder man den fart, man har skrevet sig ind til.

Det sørger hver gruppes roadcaptain for, fortæller Peter Clausen, Ebeltoft, der sammen med Hanstholm Madbar står for organiseringen af cykeleventen. Han har i en årrække arrangeret lignende arrangementer i det østjyske.

- Rytterne tilbydes fire fartklasser: 24/25 km, 26/27 km, 28/29 km og 30+ km.

Ruten er den samme for alle klasser i største delen af løbet, for alle kører en fast rundstrækning som er: Hanstholm, Nors, Thorsted, Klitmøller og Hanstholm, med depot ved Hanstholm Madbar. Herfra kører man så en ekstra sløjfe - afhængig af ens startgruppe.

Til slut er der grillben og fadøl i teltet - der er nok af begge dele, og det bliver mega hyggeligt, lyder det fra Peter Clausen.

Til de to forrige udgaver af Madbar-løbet deltog 60 ryttere. Mange af dem var lokale, men en del kom også udefra - et rigtigt passende antal, siger Peter Clausen.

Giro Hanstholm Madbar køres lørdag 3. august - tilmelding på Hanstholm Madbars hjemmeside.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...