Efter over to måneders lukning, er Kino 1-3 atter klar til at åbne dørene ind til biografmørket

THISTED: Efter over to måneders lukning, er Kino 1-3 atter klar til at åbne dørene ind til biografmørket og de dybe velourstole.

1. juni kan de mange thyboer der har ventet utålmodigt på at få chancen for en film-oplevelse igen, begynde at glæde sig.

Til ”premiere-dagen” er der fire film på programmet. De to helt nye: Dark Waters - anmelderrost amerikansk thriller med en stjernerække af kendte skuespillere, Kød og Blod, dansk ”mafia-film” - krimifortælling et villakvarter med blandt andre Sidse Babett-Knudsen.

Derudover er to film fortsat, som blev afbrudt i visningen, da corona kom: børnefilmen fra Disney: Fremad og den amerikanske Bomb-shell med tre kvindelige topskuespillere.

Men det bliver ikke en biograftur som tidligere - endnu, fortæller de to indehavere af biografen med tre sale i Thisted, Dorte og Carsten Gade.

- Vi har måtte indføre en række restriktioner, med ekstra afstand i salene. Det betyder først og fremmest, at hver anden række kommer til at stå tom. Derudover vil hver gruppe eller enkeltperson, få et tomt sæde på hver side. Vi benytter også lejligheden til at ombygge indgangsområdet, så billetsalg og billetkontrol flyttes til kiosken. Her er et nyt billetkontor blevet installeret. Vi vil i den forbindelse kraftigt opfordre vore gæster til at købe billetten hjemmefra. Det er en kæmpe fordel, lyder det fra biografejerne.

Kom i god tid. Derved undgås kø og at mange klumper sig sammen i foyeren.

Og har man den udprintede billet i hånden kan man komme hurtigere ind.

Billetkontrolløren som før stod oppe ad trappen er også væk.

Alle film vises forskudt - igen for at undgå for mange der står og venter.

Der indføres også ”crowd-control” med opdelinger som kendes fra lufthavne, så gæsterne ikke blandes unødigt.

- I det hele taget vil vi opfordre vore gæster til at hjælpe os med at få tingene til at glide - både ved indgang og udgang.

Heldigvis er vores billetsalg på nettet blevet bygget op på ny, så det kan håndtere at placere gæsterne i de grupper de ønsker, og lægge tomme sæder ind i mellem, siger de to biograf-søskende.

Med de nye restriktioner for biografåbning med ekstra plads, er kapaciteten i en biograf som Kino 1-3 sat væsentligt ned.

Det betyder eksempelvis at den store sal med plads til 140 gæster vil der maks. kunne være omkring 60-65 med de nye regler. Her er der generelt god plads.

Det har været en frustreret tid for Kino 1-3, som for alle biografer over hele landet.

- Vi har ingen indtjening haft. Også filmstrømmen har været helt i stå -det hele skulle løbes i gang på ny. Vi har længe ikke vidst hvornår vi overhovedet fik film at vise. Men nu er det begyndt at løse sig op. Så hvis kunderne nu igen vil gå i biografen og på den måde støtte os, så klarer vi os, lyder det optimistisk fra Dorte og Carsten Gade, til den ”nye start” i Kino 1-3.

De to opfordrer til at man følger med på biografens Facebook-side - for eventuelle nye tiltag og ændringer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...