På torsdag fejrer parret fra Østerild diamantbryllup

ØSTERILD: Ketty og Aksel Kristensen i Østerild er begge oppe i alderen. Ketty er 79 og Aksel er 84.

Men trods de to kunne trække sig helt tilbage og vælge at sidde hjemme og hygge sig som pensionister - så har de fuld fart på.

6. februar fejrer de, at de har været gift i 60 år. Og trods, også denne milepæl er sat i deres fælles liv, så har de ingen planer om at geare ned og blandt andet stoppe med det der betyder allermest for dem: arbejdet i Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Østerild.

Hver mandag og torsdag møder de og tager deres vagt i butikken og på lageret. Og de glæder sig hver gang.

- Det giver os bare så meget værdi. For vi vil ikke trille tommefingre. Det er dejligt at arbejde i genbrugsbutikken, og så vide at det man gør, kommer hjemløse og varmestuer i København til gavn, siger Ketty, og fortsætter:

- Vi trives rigtig godt med det. Også fordi vi gør det sammen og med 30 kollegaer. For selv om man bliver pensionist, så skal man fortsætte med at have noget at lave.

De to har været med i Kirkens Korshærs genbrugsbutikken i Østerild lige siden den blev etableret i Falsbjerg i 2004.

Der før nåede de begge at fejre 25 års jubilæum. Ketty på Højtoftecentret i Thisted og Aksel ved postvæsenet.

De traf hinanden, da Ketty var 19 og Aksel var 24. Han var mælkekusk på en gård og skulle bringe kød med fra slagteren i Østerild. Her arbejdede Ketty og de to forelskede sig i hinanden.

Nu 60 år efter er de to altid sammen. De er lokale og kommer ikke meget udenfor Thy.

- Vi har da været i København og en gang i Tyskland. Men rejseri - har aldrig været os, siger Aksel, mens han er ved at ordne en lampe i værkstedet i genbrugsbutikken. Vi trives rigtig godt med, at vi kan gøre så meget stadig - og så sammen, siger Ketty, der laver alt muligt forskelligt i genbrugsbutikken.

De to håber på, at de får mange år sammen med det frivillige arbejde.

Ketty har en klar opfordring til de mange, der nu skal indrette sig som pensionister: man skal ikke gå fra arbejde til ingenting, når alderen siger det. Man skal blive ved med at have noget meningsfuldt at lave og stå op til. Så bliver hver dag en ny god dag, lyder det fra Ketty.

De to fejrer diamantbrylluppet med en stor gæsteflok på 91.

Her kommer blandt andre Aksels mange søskende. For han er ud af en søskende flok på 17 børn - som hans mor fødte over 20 år.

Ketty og Aksel Kristensen har tre børn på 58, 57 og 55 år. (to drenge og en pige).

De har 11 børnebørn og fem oldebørn.

Festen står på Vesløs kro den 6. februar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...