Frisøren giver brugerne af Rampen et gratis juleklip

THISTED: Jes Folkersen Nielsen sidder i stolen hos frisør Karina Kristensen. Håret er blevet for langt. Men klipningen sker ikke på Bavnhøj hos Salon Karina K, for salonen er for nogle timer flyttet ned på værestedet Rampen ved Thisted havn.

Og det koster ikke en krone at blive klippet.

Karina Kristensen har nemlig besluttet at forære nogle arbejdstimer væk, og sørge for at brugerne af Rampen får tilbuddet om at få håret klippet op til jul.

- Jeg vil gerne hjælpe hvis jeg kan. Og klippe - det kan jeg. Derfor er jeg glad for at få lov at hjælpe brugerne på Rampen, siger hun, mens saksen har travlt i Jes’ hår. Han kommer ofte på Rampen med sin brune labrador, der tålmodigt sidder udenfor, på den anden side af ruden, og venter. Der er mange ting der skal betales når der kommer penge, og ofte er de brugt før jeg kommer til frisørbesøg. Derfor er jeg glad for at få muligheden for at blive klippet op til jul, siger Jes Folkersen Nielsen, der roser Karina Kristensens indsats, og siger:

- Der er ikke mange der vil gøre en sådan frivillig indsats. Det er der mange der får glæde af, siger han.

Efter Jes er det Tekla Gebro, oprindeligt fra Eritrea, der er i stolen, med sine sorte krøller. Han får en først en hårvask, med lidt massage, som han tydeligt nyder. Herefter en klipning, som trækker et bredt smil fra mundvig til mundvig.

Hos Rampen er daglig leder Mona Jacobsen og pædagog Per Sixhøj glad for Karina Kristensen og al den hjælp de kan få fra frivillige.

Rampen har pt. kun fem frivillige, men kan godt bruge nogle flere.

- Vi har brug for folk til at gøre nogle små køreopgaver, til gå til hånde med småjobs, til at snakke og til at hjælpe med at holde udeområderne, lyder det fra de to ansatte på Rampen.

Da Karina K’s juleklippestue er slut efter godt tre timer, har otte brugere været en tur i frisørstolen.

Frisøren er klar igen til næste år med juleklip på Rampen.

Det må nemlig gerne blive en tradition.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...