Det nye år blev med kraftig vind hen over Thy og Hannæs

HANSTHOLM: 2019 kom i gang med et ordenligt blæs over Thy. En heftig stormende kuling fra nordvest begyndte at bygge sig op nytårsaften og det kunne mærkes på havnen i Hanstholm nytårsmorgen, hvor der blev målt vindstød på 28,4 m/sek.

Den slags blæsevejr er ikke noget særligt i Hanstholm. Det var til gengæld bølgerne som fulgte med og, som nåede op på 10 meters højde om morgenen. Da vinden var på sit højeste klokken 7.39, ramte en her serie bølger havnens moler. På ti minutter blev flere bølger målt til 9,96 meter og det er ikke normalt, fortæller havnemester Klaus Hansen, der havde vagten omkring nytårsaften.

- Det skyldes at blæsten stille og roligt har bygget sig op. Samtidigt er den kommet fra nordvest, som er den værste vindretning for Hanstholm - med den vindretning kan bølgerne bygge sig op, siger han.

- 10 meters bølger er noget af det største vi kan opleve i Hanstholm, fordi vi har relativt lav vandstand ved havnen.

Klaus Hansen fortæller også, at vinden var ventet, og derfor har havnen haft godt styr på skibene, som er blevet placeret bedst muligt. ?Der skulle dog ringes til nogle skippere, som havde tyndslidte trosser fra skib til kaj, nytårsdag. Også entreprenør Per Aarsleff AS blev kontaktet, for at byggefirmaet, der står for den igangværende havneudvidelse, skulle være opmærksom på den store stenpram, der ligger fortøjet i havnen.

Der venter efter al sandsynlighed en del oprydning efter det første blæsevejr i det nye år. De midlertidige markeringsbøjer, der er anbragt omkring den ombyggede indsejling, har alle flyttet sig og skal tilbage på deres plads.

På vestmolen har bølgerne kunnet skylle ind over en del af det nye byggeri. Det har sandsynligvis kostet noget grus og sand som er skyllet i bassin 1.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...