Thisted Kommune har haft et godt samarbejde med foreninger, haller og private, siger de to koordinatorer fra fritidsforvaltningen

THY-HANNÆS: Sommerferien er ovre for børnene. Men denne sommer blev noget særligt - for alle børn i Thisted Kommune. Det meste af juni og juli kunne alle, der havde lyst, deltage i en lang række af gratis sommerferieaktiviteter, som Thisted Kommune udbød ekstraordinært denne sommer med fokus på fællesskab og læring.

Det kunne lade sig gøre, fordi kommunen i starten af juni fik tildelt en pulje på 1,5 mio. ”corona-kroner” fra staten. Med tilskuddet og med hjælp af foreninger, private, idrætshallerne og DGI blev programmet hurtigt sat i søen og det blev en rigtig succeshistorie, fortæller de to koordinatorer fra Thisted Kommune Maria Lauridsen og Lisbeth Yde.

- Vi fik jo en enestående chance for at give alle børn nogle aktiviteter, de ellers ikke ville have fået - på grund af pengene fra staten, som kom på det helt rigtige tidspunkt. Eleverne holdt ferien hjemme, og foreningerne trængte til at komme i gang. De var helt vildt motiverede for at få børn og unge ind igen efter pausen. Med penge til aktiviteterne kunne man virkeligt drømme stort hos de aktører, der ville byde ind. Dermed kunne aktiviteter, der ellers aldrig ville kunne gennemføres, blive til virkelighed, for der var mulighed for at give en erkendtlighed til instruktørerne.

- Foreninger, private og hallerne har virkeligt gjort et kæmpe stykke arbejde, som kom rigtig mange børn til gode denne sommer, fortæller de to fritidskonsulenter og fortsætter:

- Fordi det var gratis at deltage kunne vi i år også nå en række socialt udsatte familier. Det er en ekstra succes, lyder det fra Maria Lauridsen og Lisbeth Yde.

I år var noget særligt - men sommerferieaktiviteterne vender tilbage næste år. Dog ikke i det omfang som i år - eller helt gratis. Men de to vil bruge erfaringerne fra i år, og så er det op til politikerne, om de på baggrund af succesen i år vælger at støtte sommerferieaktiviteterne i 2021 med lidt ekstra.

Sommerferieaktiviteterne blev lavet i et samarbejde med KulturRummet, Doverodde Købmandsgaard, Ungdomsskolen, DGI, private aktører og foreninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...