De fik en opbakning der næsten har slået benene væk under husets personale

HANSTHOLM: Lørdag var der julemarked på Værestedet i Hanstholm.

Hele dagen var der en strøm af folk der ville støtte og hjælpe at få penge i kassen til aktiviteter for brugerne af huset. ?Men forinden var der kommet en lind strøm af gaver fra især virksomheder og forretninger i Hanstholm til julemarkedet.

En opbakning der næsten har slået benene væk under husets personale.

- Vi er fuldstændig overvældet over den velvillighed der er vist overfor at støtte markedet med en gevinst, fortæller Mette Lynge, der arbejder som Social og sundsassistent i Værestedet. Vi har oplevet en kraftig stigning i søgningen til Værestedet. Og så er vi også begyndt at køre ”bostøtte i eget hjem”. Det har givet en meget større berøringsflade og flere hører nu om os, fortæller Mette Lynge og fortsætter:

- Vi har i hvert fald aldrig oplevet så fantastisk en opbakning til en af vore aktiviteter.

At søgningen til Værestedet i Hanstholm er steget kraftig de seneste par år, fortæller tallene. Mette Lynge fortæller, at tidligere benyttede 6-8 brugere dagligt. Nu er tallet oppe på 15-20.

Det tillægger hun husets fagkoordinator og ”leder” Lissie Kjær, som har gjort et kæmpe benarbejde for at udbrede kendskabet til Værestedet - både for brugere og lokalområdet, fortæller Mette Lynge.

Efter først fredag,med en velbesøgt bod i Hanstholm centeret og lørdagens julemarked med basar, amerikansk lotteri, salg af juleting som brugerne havde fremstillet og kaffe og kage med mere, regner Værestedet med at omkring 20.000 er samlet sammen.

- Et kæmpe beløb for os, lyder det fra Mette Lynge. Det betyder at vi kan lave en lang række arrangementer for brugerne næste år: fællesjulearrangementer, bowling, Mortens aften, ture og et weekendtur.

Værestedet på Hjulmagervej er et kommunalt samlingsstedet for voksne personer med psykisk lidelse og socialt ensomme.

Julemarkedet var arrangeret af husets støtteforening.

Man kan i øvrigt stadig støtte Værestedet her op til jul. Både hos Fakta- Hanstholm og hos SPAR på Hanstholm Havn er der opstillet indkøbsvogne, hvor man kan donere varer efter eget valg, på vejen ud fra kassen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...