Black Friday bliver til Black Weekend - og butikkerne holdes længere åbent helt frem til jul

THISTED: Det plejer at være en kæmpe begivenhed, når julemanden hejses op til toppen af det store juletræ på Store Torv, efter at have gået i det store juleoptog gennem byen. En glad begivenhed, der trækker tusind børn og voksne til midtbyen.

Sådan bliver det ikke år, hvor coronasituationen har betydet, at de normale aktiviteter og festivitas er aflyst. Men julelysene skal naturligvis tændes. Det skete så bare i stilhed fredag 20. november kl. 16-16.30. Her tændtes den nye juleport, juletræet og museumsbøgen.

Fredag var elektrikere fra Midtthy El, Jysk El-Teknik og Thy-Mors Energi i Thisted for at gøre alt lysende klart.

I museumsbøgen var der røget omkring 90 meter LED-lamper, som blev skiftet af Jysk Elteknik.

Det store juletræ blev pyntet af folk fra Thy-Mors Energi og Midtthy El sørgede for, at alle lys blev tændt i den nye port på Håndværkertorv.

- Sådan gør vi i år med julebelysningen i byen. Det kan ikke være anderledes. Vi må naturligvis ikke samle folk sammen i disse tider, siger Michael Vendelbo, handelschef for THI & Thy detailforum, og fortsætter:

- Generelt har vi tænkt helt anderledes i forhold til julehandlen. Næste fredag 27. november er det Black Friday, og handelsdagen afvikles altså også i år - men som en hel weekend. Ikke noget med, at kunderne flokkes om de gode tilbud på én gang. Tilbuddene er der. Men det bliver i form af en Black Weekend.

- Vi spreder dagen ud over en weekend - med åbent fredag, lørdag og også søndag. Her kan man handle alle de gode tilbud.

- Vi opfordrer på det kraftigste folk til at hjælpe med til at få spredt shoppingbegivenheden, nemlig ved at komme i løbet af alle de tre dage i næste weekend. Altså ikke kun fredag, lyder det fra Michael Vendelbo.

- Også når det gælder julegavekøbene i december, er det også vigtigt, at vi ikke alle går ud og handler sidst på eftermiddagen. Men også gør det tidligt og sent på dagen. Derfor har butikkerne, præcis som man har gjort de helt store handelsbyer: Man holder en time længere åbent hver dag.

- Dermed kan vi gennemføre en julehandel, som opfylder myndighedernes krav. Vores plan for julehandlen er nemlig godkendt af både kommunen og Midt- og Vestjyllands Politi, lyder det fra handelschefen.

Åbningstiderne til Black Weekend bliver: Fredag med åbent til kl. 21.00. Lørdag til kl. 14.00 og søndag til kl. 15.00.

I hele december har butikkerne i Thisted by åbent til kl. 18.00 på alle hverdage. Det er én time længere end normalt.

Desuden er det alle søndage, hvor man også kan købe julegaver, mod normalt to søndage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...