Rikke Krog har startet Thy-Mors Læsecenter, der hjælper børn med læsevanskeligheder

FRØSLEV: : På trods af mange indsatser på skolerne er der børn med skriftsproglige vanskeligheder, der har et behov for mere læseundervisning. Det har fået 43-årige Rikke Krog fra Frøslev til at starte Mors-Thy Læsecenter i et dertil indrettet undervisningslokale i privaten i Frøslev.

Rikke Krog er uddannet lærer og læsevejleder og arbejder til dagligt på Vestervig Skole i Sydthy.

- Jeg startede mit læsecenter i marts. Siden har det lige så stille udviklet sig, og lige nu har jeg faktisk rigtig travlt, siger Rikke Krog.

At der er et behov har vist sig ved, at læsecentrets facebookside er blevet delt igen og igen.

Noget af Rikke Krogs undervisning foregår på hesteryg.

- Jeg har faktisk redet meget selv og fundet ud af, at man på hesten finder roen, der skal til for at fordybe sig. Børnene lærer rim og stavelser på hesteryg, fortæller Rikke Krog.

En anden del af undervisning byder på tapping.

Bag det engelske udtryk gemmer der sig en undervisningsform, hvor fingrene bruges til at fastholde lydene, som derefter sammensættes til ord. Altså en finger pr. bogstav og lyd.

Til teknikken tapping har Rikke Krog netop anskaffet sig en række undervisningshæfter. Det betyder noget, at der i undervisningen anvendes forskningsbaserede og lækre materialer.

Rikke Krogs undervisning koster 400 kr. i timen. Dertil tilbyder hun læseskole, der koster 5500 kr. pr. uge inkl. materialer og forplejning. Undervisningen foregår fra kl. 09 til 14.

Det lyder af mange penge, men Rikke Krog mener ikke, at det er dyrt.

- Man skal se det som en investering i barnets fremtid, siger hun.

I ugerne 27 og 28 har hun da også to små hold på sommerlæseskole.

Og Rikke Krog går op i opgaven med at hjælpe børnene.

- Jeg brænder for det. Det er også min hobby, og jeg bruger megen af min fritid til at opdatere mig. Og så har jeg faktisk de resurser, der skal til, siger Rikke Krog.

De børn, hun hjælper, kommer både fra folke- og friskoler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...