De går direkte til aktiviteter for brugerne, siger daglig leder Joan Dahlgaard

THISTED: Joan Dahlgaard, der er daglig leder af Netværkscafeen i Nørre Allé i Thisted, var ekstra glad, da hun tirsdag aften 6. oktober gik hjem fra et foredrag for 35 kvinder i Inner Wheel. For det blev ikke kun til tak, fordi hun kom. Inner Wheel kvinderne kvitterede med en donation på 6.000 kr. til cafeen, der sidste år blev besøgt 9146 gange af ensomme og socialt udsatte. Et besøgstal, der er stigende.

- Det var da en glædelig overraskelse, lød det fra Joan Dahlgaard, der bruger meget tid på at søge fonde for at gøre livet for det ”ikke kommunale” mødested lidt lettere:

- Vi har ikke noget stort budget. Og det kildrer da altid lidt i maven hvert år i december, når kommunen skal beslutte, om vi igen skal modtage det årlige beløb på 530.000 kr. fra de Frivillige Sociale Midler for at drive netværkscafeen et helt år igen. De penge går til lønninger, lys og varme, og når vaskemaskinen går i stykker. Men vi vil gerne tilbyde vore brugere noget ekstra - arrangementer, spisninger og aktiviteter ud af huset, fortæller hun og fortsætter:

- Derfor søger vi ofte fonde og prøver at skaffe ekstra midler. De penge, vi har fået fra Inner Wheel, vil nu gå direkte til aktiviteter for vore brugere. Det kan blive en tur til en by med julemarked og stemning. Det kunne også være til julegaver til brugerne. eller hvad brugerne måtte ønske sig. For de bliver nu spurgt på det næste månedlige husmøde, om de har ønsker.

Næste vigtige tid, der nærmer sig for Netværkscafeen, er jul. Her vil Joan Dahlgaard gerne høre fra frivillige, der har lyst til at være sammen med brugerne lillejuleaften 23. december eller juleaften 24. december for at fejre jul.

Inner Wheel er en verdensomspændende organisation af kvindeklubber. I Danmark er der omkring 100 klubber med i alt 2600 medlemmer. Klubbens formål er at være et netværk med personlig udvikling, venskabelige relationer og engagement i hjælpearbejde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...