Ordren lød på udskiftning af fugerne på ydersiden af Hanstholm fyrs glastop - kaldet lanternen

HANSTHOLM: Arbejdsdagene går ofte med rutinejobs, når man er glarmester og vinduespudser.

Men ind i mellem ringer telefonen om opgaver, som er i den mere specielle afdeling.

Sådan en opgave har Thy Glas i Hanstholm netop fået ind fra Erhvervsministeriet.

Ordren lød på udskiftning af fugerne på ydersiden af Hanstholm fyrs glastop - kaldet lanternen.

Et job der ikke kun kræver håndelag, men også gode nerver.

For fugearbejdet skal ske fra et stillads - stablet op på rundgangen som publikum normalt går på 23 meter oppe i det gamle fyrtårn.

Trods det spinkle stillads er fæstnet med murkroge i selve fyrtårnet, så får den iskolde vind alligevel stilladset til at bevæge sig.

Det er imidlertid ikke noget der påvirker de to indehavere af glarmesterfirmaet Brain Gundersborg og Ove Håkonsson, som torsdag påbegyndte arbejdet oppe i højderne.

- Højden rører os ikke. Det er da lidt koldt, og det blæser da også lidt mere end vi havde håbet på. Men ellers er det en spændende opgave, at være med til at skifte de gamle fuger der hang løst flere steder, siger Brian Gundersborg og fortsætter:

- Det vi gør, er at vi fjerner de gamle fuger ved glasset og de tykke messingsprosser. Herefter skal der renses af. Der skal primes og den nye specialfuge, der kan tåle det hårde vejr, skal lægges. Til sidst skal den glattes så det bliver pænt.Det er da lidt koldt, men også lidt sjovt at arbejde heroppe. Og udsigten den er jo helt fantastisk. Og selv om vi skal arbejde, så kan vi ikke lade være med at beundre udsigten ud over Hanstholm, Nationalpark, havn og hav, fortæller glarmesteren, der har fået det tykke tøj på..

Fugeopgaven er afsluttet sent fredag.

Dermed så kommer regnvand og fugt ikke kommer ind til fyrets mekanik, spejle og linser - de næste mange år.

Hanstholms gamle fyr fra 1843.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...