Modtageren offentliggøres på landdistriktskonferencen 28. oktober af erhvervsminister Simon Kollerup (S)

KØBENHAVN: Det er nu, der skal sendes indstillinger ind til, hvem modtageren af Erhvervsministeriets Landdistriktspris 2019 skal være, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet. Og fristen er fredag 27. september til middag. Vinderne offentliggøres af erhvervsminister Simon Kollerup (S) på årets landdistriktskonference i Vingsted mandag 28. oktober.

Prisen hylder dem, der lægger store kræfter i at skabe en positiv udvikling og attraktive lokalsamfund i landdistrikterne, og man kan indstille såvel enkeltpersoner som foreninger, virksomheder og kommuner, som har gjort noget ekstraordinært for udviklingen, fremgår det:

”Overalt i Danmark har vi ildsjæle og fællesskaber, der arbejder for at bevare og udvikle deres lokalsamfund. Det er mennesker, der tager ansvar, og som insisterer på og knokler for at præge udviklingen lige dér, hvor de bor. Det er Danmark, når det er bedst, og de mennesker fortjener vores uforbeholdne hyldest,” siger Simon Kollerup.

En vinder skal leve op til følgende kriterier, fremgår det: Medvirker til udvikling i lokalsamfundet, involverer samarbejde/partnerskab/netværk, har skabt effekt for lokalsamfundet og har demonstrationsværdi for andre lokalsamfund.

I fjor gik Landdistriktsprisen til beboerne på Årø i Haderslev Kommune for gennem mere end et årti at have vendt afvikling til udvikling på deres ø.

Nærmere oplysninger på hjemmesiderne: www.em.dk og www.landdistrikterne.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...