Trygfonden ankom med 1008 bløde krammedyr

THISTED: Hospitalsstuer, fremmede i hvide kitler og måske nåle gør de fleste børn utrygge, når de er indlagt. Men her kan en uskyldig hvid isbjørnebamse med tillidsfulde sorte øjne, blød pels og navnene Thea og Theo gøre hele forskellen og gøre mødet med den hvide verden en helt anden og mere tryg oplevelse.

Derfor var der glæde, da Thisted Sygehus onsdag fik fornemt ”bamsebesøg”. En stor lastbil med teksten ”Krammebamser fra Trygfonden” på siden bakkede ind til hospitalet, med sin last af 1008 bløde bamser.

Her blev den fine gave modtaget af Helle Isaksen, afdelingsleder på akutafdelingen og Ida Pedersen, sygeplejerske samme sted.

De to er rigtig glade for de skønne bamser.

- Bamserne er en gave - ikke kun til børnene, men også til os på sygehuset. Vi har haft dem siden 2007 og de har bare været et kæmpe hit. Dem ville vi nødig undvære, fortæller Ida Pedersen fra akutafdelingen, og fortsætter:

- Bamserne er bare det helt rigtige, når et barn er ked af det. Er man meget ked af det, er det tydeligt, at det hele går meget nemmere, når man får en bamse at røre ved og kramme. Måske som en lille ny ven til at have ved siden af sig. Børnene forbinder den søde bamse med noget hyggeligt. Mange holder op med at græde, og det virker endda også beroligende på forældrene. Mange tænker: ”det her er måske ikke så farligt endda”,

- Yderligere har det den kæmpe fordel at vi kan bruge bamserne til at forklare, hvad der skal ske. Sammen med en bamse, får børn og forældre også udleveret en illustreret læs-højt-børnebog: ”Den lange bamsefærd”, hvor Thea og Theo er hovedfigurer i historien. De 1008 bamser kommer nu til at gøre gavn på Thisteds akutafdeling de næste par år.

Da Thisted Posten var forbi, kom en dreng på 12 år ind og var lidt bange. Han ville gerne have en Theo med ned på operationsgangen.

For Theo og Thea kan ikke kun trøste de mindste. Også ældre børn og også demente tager gerne imod de bløde bamser.

Siden 2007 har Tryg doneret 750.000 bamser til alle landets sygehuse og specialklinikker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...