Thisted Kommunes Eliteidrætsråd og Thisted Vægttrænings Forening har netop holdt seminar i mentaltræning

THISTED: Torsdag 10. september i Thyhallens konferencecenter, var Thisted Kommunes Eliteidrætsråd og Thisted Vægttrænings Forening, én af kommunens syv elitesatsklubber, værter for det første af to planlagte seminarer i mentaltræning med fokus på koncentration og hvad man gør når koncentrationen svigter.

Oprindeligt var der planlagt et tilsvarende dobbelt arrangement i de første måneder af 2020, men Covid 19 pandemiens udbrud og den efterfølgende nedlukning, forhindrede afviklingen af det sidste af de to afdelinger. Derfor blev det besluttet, at gennemfør to nye aftener, når det igen blev muligt, at forsamles i rimelig antal. Og med tanke på den lange lockdown af alle idrætsaktiviteter var aftenens tema nøje udvalgt.

Blandt aftenens deltagerne var fem af de syv elitesatsklubber i Thisted kommune, Bedsted KFUM -Volleyball, Thisted Svømmeklub, Thisted Badmintonklub, NASA og medarrangørerne fra Thisted Vægttrænings Forening.

Dertil var der forældre til børn i Østre skoles Sports talent klasser 7. og 8. årgang.

Og trods Covid 19 restriktioner og sidste øjebliks afbud grundet smittespredning, var fremmødet flot.

Foredragsholderen var sportspsykolog og professionel håndboldspiller i TTH Holstebro, Christoffer Cichosz Mikkelsen.

Efter at formanden for Thisted kommunes Eliteidrætsråd, Preben Dahlgård, Bedsted KFUM, havde budt velkommen til forsamlingen og kort præsenteret foredragsholderen, forløb aftenen med gode råd, input og praktiske øvelser.

En anelse ironisk var det, at selvsamme Christoffer Cichosz Mikkelsen aftenen før seminaret i Thyhallen gik forrest og blev sit holds topscorer i TTH Holstebros 35-24 “nedsabling“ af Mors-Thy Håndbold i håndboldligaen.

Christoffer Cichosz Mikkelsen tog i sit foredrag om, hvad man gør når koncentrationen svigter, udgangspunkt i netop denne kamp.

- Når jeg læser kampreferatet og ser på topscorerlisten, så var jeg jo fremragende og spillede en stor kamp. Men i virkeligheden prøvede jeg for første gang i min professionelle karriere, at brænde fire 100 pct. chancer i træk, og endda på relativt kort tid. Og på et tidspunkt hvor vi var i hurtigt fremløb og overtal, tog jeg mig selv i at tænke - bare de ikke spiller mig. Min koncentration havde svigtet mig. I halvlegen bearbejde jeg de mange fejl og koncentrations svigt og genkaldte mig de store afbrændere. Jeg fokuserede på, at genvinde koncentrationen. Og anden halvleg forløb herefter helt anderledes. Jeg havde genfundet koncentrationen og troen på mig selv, sagde Christoffer Cichosz Mikkelsen blandt andet.

Og deltagerne, aktive udøvere såvel som forældre der var tilstede på vegne af deres børn.

Efter halvanden times intenst seminar afsluttede Christoffer Cichosz Mikkelsen med, at tildele deltagerne “mentale opgaver” som de blev bedt om, at forberede sig på til andet og sidste afdeling af seminaret, som afvikles tirsdag 20. oktober samme tid og samme sted.

Fra Thisted Vægttrænings Forening skal lyde en stor tak til eliteidrætsrådet og eliteidrætskonsulent Thomas Bruhn Helleberg, for endnu engang at bakke op om og støtte initiativer til gavn for- og fremme af eliteidrætten i Thisted kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...