Efter høstofret i kirken sælges varerne udenfor til fordel for Folkekirkens Nødhjælp

THISTED: Når der på søndag 13. september kl. 10 er høstgudstjeneste i Thisted Kirke ved sognepræst Anne-Mette Grønborg Sørensen, får kirkegængerne også et 50-års-jubilæumsindslag.

Det er en mindre gruppe af de unge medlemmer af Thisted FDF Orkester, som 1970 var med på orkestrets berømte turné til Grønland, og som netop i weekenden samles for at mindes turen, der dengang var helt enestående. Nogle af de unge fra dengang spiller i øvrigt stadig i orkestret, men ellers er det en reunion for veteraner.

Høstgudstjenesten er, siger kirke- og kulturmedarbejder Margrethe Højlund, en anledning til at bringe høstens gaver ind i kirken for takke for al den velstand og rigdom, vores gode jord giver os. Familierne opfordres derfor til at medbringe en høstkurv, og alle børn deltager i et optog op gennem kirken med et høstoffer, de selv bringer. Det kan være en kurv med æbler, lidt hjemmelavet marmelade, en høstdekoration, et hjemmebagt brød eller lign.

- Efter gudstjenesten tager vi tingene med udenfor, og alle gaverne sælges på en auktion til fordel for dem, som mangler det væsentlige, nemlig mad, husly og beskyttelse. Pengene fra auktionen og dagens indsamling går derfor til Folkekirkens Nødhjælp, fortæller Margrethe Højlund.

Hun håber at se mange familier og foreslår, at man kommer i god tid. Inde i kirken sidder man med god afstand efter de gældende afstandskrav som følge af coronasituationen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...