Som eneste skole i Thy deltog Tingstrup Skole i den landsdækkende Skolernes Skakdag

THISTED: På Tingstrup Skole er skak lige så naturligt som at skoleklokken ringer ind.

Alle elever tilbydes skak .

Et tilbud som omkring halvdelen af skolens elever har taget i mod og går i skakklasser én gang i ugen.

Fredag deltog skolen for første gang i den landsdækkende Skolernes Skakdag, som eneste skole i Thy.

Det blev markedet med en kæmpe skakdag i Tingstrup Skoles Gymnastiksal.

I løbet af dagen, var 100 elever ad gangen, inde ved de 25 spilleborde og spille en halv times skak - eleverne var fra 3. til 8. klasse på Tingstrup Skole.

Altid med de erfarne skakelever på den ene side og de inviterede kammerater, som ikke spiller så meget skak, på den anden side.

Det var obligatorisk for alle skolens elever at deltage i skakdagen, hvor man kunne vælge om ville spille fuld plade, eller ”bonde-skak med et tårn og en springer, eller den helt nemme udgave: bondeskak.

Ved et af bordene sidder Anna Filtenborg og Kathrine Odgaard fra 7. B og venter på to kammerater der skal lære at spille skak. De to fortæller at, selv om skak er lidt svært at lære, så er det også ret sjovt.

- Det er spændende at spille og at man skal tænke sig om. Det kan vi godt lide, lyder det fra de to piger.

- Tingstrup Skole tror på at skak udvikler og styrker eleverne når det gælder: koncentration, troen på sig selv, evnen til at tænke analytisk og systematisk, tålmodighed og sociale funktioner. For kan man få et spil skak til at fungere, kan man reelt løse alle opgaver, siger lærer og en af koordinatorerne for dagens skakevent Sune Heidemann.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...