Hele syv personer var af sted for at få deres nye Dan grad

PRÆSTØ: Et historisk øjeblik fandt sted i weekenden, da der for første gang i Thisted Taekwondo Klubs 45-årige historie, var hele syv personer af sted til deres nye Dan grad. Det skete på idrætshøjskolen Bosei i Præstø:

En Dan grad vil sige, at når man har opnået det sorte bælte, så stopper det ikke der. Man kan efterfølgende få helt op til ni guldstreger på sit sorte bælte.

Dette er dog ikke bare lige noget man gør.

Der er krav på et vidst tidsinterval mellem hver guld streg man får, og jo flere guld streger man får på sit sorte bælte, jo længere tidsinterval er der frem til, at man må få den næste guld streg på.

- Selve gradueringen eller prøven , som man træner op til i lang tid, består af en omfattende teoriprøve omhandlende Taekwondos historie - svar på både koreansk og dansk. Fire træninger af cirka 1,5 time hver, hvor det hele er rent fysisk, hvor man skal vise alt hvad man kan helt fra hvidt bælte, og det bælte man nu skal op til. Hver især skal kunne mellem 17 og 19 forskellige serier af sammensatte taekwondoteknikker. Sidste dag er der en to timers træning, en evaluering og den afsluttende fysiske prøve, hvor der skal kæmpes mod én og flere modstandere på en gang + lave gennembrydning af brædder. Det at se sine elever komme så langt og være så dygtige, er den største bedrift man som træner i Taekwondo kan opnå, fortæller John Christensen, 2. Dan og instruktør i Thisted Taekwondo Klub

I dette års december graduering deltog hele 66 Taekwondo udøver fra hele Danmark og et par stykker kom hele vejen fra Finland.

Alle sammen bestod og erhvervede sig nye Dan grader, hele vejen fra 1. Dan - 6. Dan.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...