UDGIVELSE: 135 års virksomheds- og familiehistorie lægges frem i bogen »Chr. Olesen – Købmandskab gennem 4 generationer«

AGGERSUND: Historien om det velrenommerede korn- og foderstoffirma Chr. Olesen A/S i Aggersund er nu udkommet som bog på Forlag1.dk, der drives af Fjerritslev Tryk.

Det er historien om en markant virksomhed i foderstofbranchen – først lokalt i Han Herred og Himmerland og i nyere tid på det globale plan. Chr. Olesen A/S, der i dag er en handelsvirksomhed inden for ernæringsmæssige ingredienser, har siden 1997 haft hovedsæde i København og med tiden etableret en række selskaber i såvel Europa som Nord- og Sydamerika.

Men det hele begyndte i Aggersund i 1885. Her begyndte en driftig ung mand ved navn Mads Chr. Olesen – ligesom virksomhedens nuværende ejer – at handle med kolonialvarer, foderstoffer, trælast med videre, og i de følgende generationer udviklede sønnen Chr. Olesen og sønnesønnen Ole Olesen denne forretning sig til at blive en ren korn- og foderstofhandel med et solidt kundegrundlag på begge sider af fjorden.

Det skete ved dygtighed og flid – rettidig omhu, vil man sige med et velkendt udtryk i erhvervslivet – og ikke mindst ved en høj grad af troværdighed og tillidsskabende adfærd blandt kunder og forretningsforbindelser.

Fjerde generation, Mads Chr. Olesen, voksede naturligt ind i virksomheden og så nye muligheder i et bredere perspektiv, da konkurrencen fra branchens mastodonter overhalede Chr. Olesen & Søn i 1990’erne.

Chr. Olesen blev et »brand« omgærdet med stor respekt, og i dag, hvor femte generation er stærkt på vej, og virksomheden bevæger sig på de store verdensmarkeder, bliver de grundlæggende værdier fra forfædrene stadig vægtet højt.

I den netop udkomne bog bliver virksomhedens og familiens Olesens historie vævet sammen med udviklingen i det omgivende samfund – og ikke mindst fylder besættelsestiden 1940-45 en god del, da man i denne vanskelige periode bogstavelig talt skulle drive forretning midt i en tysk befæstning.

Det hele bliver fortalt på 96 sider, der er fyldt med billeder og mange små anekdoter fra familien Olesens liv. Freelancejournalist Ejgil Bodilsen har skrevet teksten, mens grafiker Mattias Bodilsen har stået for bogens layout.

Ud over webshoppen på Forlag1.dk fås bogen hos KON-TUR i Løgstør og EDB Center i Fjerritslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...