En skoleklasse kunne ganske meget om vores historie til det uofficielle DM

TILSTED: Desværre nåede 4. A fra Tilsted Skole ikke finalen i det uofficielle DM i Historie - skoledysten mellem 1600 klasser i Danmark, netop afholdt på Frederiksborg Slot i Hillerød. Men det blev til en ærefuld 3. plads og dermed bronzemedalje.

Fredag morgen blev eleverne hyldet ved skolens morgensang og aftenen før havde forældrene arrangeret flagparade, da bronzevinderne vendte hjem med bussen.

Eleverne havde været væk i to dage for at deltage konkurrencen, der blev afholdt i inspirerende rammer på det historiske Frederiksborg Slot. Her skulle eleverne dyste på viden om og historisk indsigt og gå på en slags "skattejagt" rundt på det store slot.

Emnet var "Kronprins til Danmark" og her skulle eleverne lave opgaver om den unge Christian 4. inden han blev konge - og byggede en masse flotte bygninger som vi alle kender, heriblandt Frederiksborg Slot.

Eleverne skulle også udforme et våbenskjold. Her fik klassen fra Thy ros fra museumsfolkene for at have indsigt i, hvad et våbenskjold er og symbolikken i den.

- Vi er mega-stolte over jer, lød det ved fredagens morgensang foran alle elever fra skolens leder Dorrit Kvejborg.

4. A´s klasse og historielærer Maj Britt Løyche har haft klasser med i historiedysten siden 2011. Men aldrig med så flot et resultat.

- Det har været en fantastisk oplevelse for os alle. Og for mig som lærer har det været en fornøjelse at se eleverne så engagerede, arbejdsomme og ansvarsbevidste med arbejdet. Eleverne har virkelig vist interesse for historien og jeg kan rolig sige at Tilsted Skoles 4. A ved mere om historie end de fleste elever i Danmark.

- Hele dette projekt har skærpet eleverne interesse for historie og det gør mig virkelig stolt, lyder det fra klasse- og historielæreren, der var med på turen til Frederiksborg Slot.

Hun fortæller, at en klasse fra Tilsted Skole også skal deltage i historie-DM næste år.

- Nu vi har været i finalen, så vil vi være meget mere forberede på det der venter på slottet - så tror jeg vi kan forbedre placeringen fra i år, lyder det fra den glade historielærer fra Tilsted Skole.

Det var mest medalje og ære som eleverne vandt. De fik dog også endnu tur til Frederiksborg Slot igen - sat i banken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...