Nogle måtte undvære den varmende ild på den halvkølige midsommeraften

VESTTHY: Lørdag blev der afholdt sankthansfest. Men nogle måtte undvære den varmende ild på den halvkølige midsommeraften.

Således blev bålet blandt andet ikke tændt under heksen i Vorupør og i Klitmøller.

Men det blev til taler og sommerfest, trods den kølige danske sommer.

I Klitmøller var omkring 400 familier samlet, for at fejre aftenen midt i sommeren. Der var streetfood, varme pizzaer og tale af Rasmus Fejerskov, Cold Hawaii- entrepreneur.

Der var så mange mennesker, at det fyldte et propfyldt redningshus og endnu flere udenfor.

Der måtte opstilles højtalere udenfor, så alle kunne høre Rasmus Fejerskovs tale, der blandt andet handlede om den ild der brænder i folk, ikke mindst i Klitmøller. "Havde vi ikke denne indre ild, kunne vi lige så godt lægge os til at dø".

I Hanstholm var der tændt under bålet ved "Tivoli-pladsen" ved Hanstholm Centeret.

Det kunne lade sig gøre, fordi Hanstholms brandfolk havde brandbil og fyldte slanger til at fugte området omkring bålet.

Båltaler i Hanstholm var friskoleleder Solveig Thøgersen. Hun brugte meget af sin tale som en hyldest til de frivillige, som er med til at løfte Hanstholm.

- Min generation og de yngre er lidt forkælede. Vi vil have service og et rigt udbud af muligheder, arrangementer og fritidsaktiviteter. Men vi kan ikke bare sige: der er da også for dårligt, at man ikke kan gå til Tango eller amerikansk fodbold i byen. Hvorfor er der ingen der starter det op? Hvis vi vil have spændende tilbud til børn, unge og voksne, så bliver vi nødt til at yde en aktiv indsats, lød det fra friskolelederen, og fortsatte: de frivillige skal vi finde her i blandt os - der er ingen udefra der kommer og arrangerer det for os.

Solveig Thøgersen brugte lejligheden til slå fast at der var optimisme og aktivitet i Hanstholm, uanset hvor man vender sig: havnebyggeri, centeraktiviteter, sporten, pinsefest, pynten og Hennestedet, Hanstholm rådet.

Der sker måske så meget at vi ikke helt kan overskue hvor mange mennesker, der er aktive mange steder.

- Måske skal vi være endnu bedre til at give hinanden et klap på skulderen, når noget lykkes.

Solveig Thøgersen havde et passende citat fra Peter Plys:

- Når du ser noget smukt i nogen, så fortæl dem det. Det tager måske kun et øjeblik at sige det, men for dem du siger det til, kan det vare hele livet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...